AcasăPoliticaLider PSD: „Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere...

Lider PSD: „Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis”

(foto: Facebook)

La o zi după ce președintele formațiunii politice anunța public faptul că „PSD nu poate vota un guvern minoritar PNL-UDMR cu un program de guvernare care taie în continuare, fără milă, din veniturile românilor” (VEZI AICI), secretarul general al Partidului Social Democrat a lansat critici dure la adresa liberalilor. Totul, în ajunul audierii în comisiile parlamentare de specialitate a miniștrilor propuși pentru a face parte din Cabinetul Ciucă.

„În toată această perioadă de criză, pe care tot ei au provocat-o, liberalii au dat dovadă de o inacceptabilă imaturitate politică. Nu cred că se aştepta nimeni, ca într-un astfel de context, să se comporte de parcă guvernarea ar fi jucăria lor preferată. Sau să arate că nu va permite nimănui să le-o ia, chiar cu preţul distrugerii acesteia. Ţin cu dinţii de puterea pe care nu o mai au.

Şi-au împărţit posturi de miniştri într-un guvern care nu poate exista, care nu are nicio şansă să treacă. Au sărit la gâtul tuturor partidelor şi s-au comportat de parcă ar fi aleşii neamului, când ei au devenit, de fapt, o cruntă pedeapsă pentru români. Nu au dat niciun semn de responsabilitate. Nu au înţeles gravitatea momentului. Ciolanul lor a fost mai important decât fiecare viaţă pierdută cauzată de agravarea situaţiei sanitare”, susține Paul Stănescu, într-un comunicat de presă transmis luni, 1 noiembrie.

Mai mult, în tot acest context, secretatul general al PSD-ului consideră că „liberalii au eşuat să fie oameni, nu mai vorbesc de oameni de stat. Au rămas doar la statutul de politruci”.

Săgeți la Iohannis

De criticile venite de la vârful Partidului Social Democrat, prin intermediul mesajului transmis de secretarul general al formațiunii, nu scapă nici primul om în stat. Stănescu face trimitere la fotografiile în care a fost surprins președintele Klaus Iohannis, în timpul recentei vizite de stat din Egipt, în care a fost însoțit de Carmen Ionannis, soția sa. „Iar în tot acest timp, Iohannis se plimbă pe la piramide şi joacă golf. Dacă tot îndreaptă România către anticipate, de ce a mai pierdut inutil timpul? În zadar încearcă să conserve o guvernare liberală minoritară.

Vremea guvernelor lui a trecut. Le-a avut, iar acestea şi-au bătut joc de români. Un guvern minoritar este doar o dorinţă bolnavă de putere absolută a lui Iohannis. Chiar nu înţelege că nu sunt nici cei mai frumoşi, nici cei mai pricepuţi, nici aleşii poporului?”, susține Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD: Se pare că liberalii şi-au pierdut uzul raţiunii

Secretarul general al PSD subliniază că o guvernare de criză trebuie să aibă o majoritate clară şi asumată.

„Sunt epave politice pregătite oricând să scufunde România. Nişte aventurieri. Trăiesc cu iluzia că, în astfel de momente, susţinerea politică trebuie să vină din culise.

Nu, o guvernare de criză trebuie să aibă o majoritate clară şi asumată. Indiferent că este una de tehnocraţi sau de politicieni, România nu poate avea decât un guvern stabil susţinut de o majoritate transparentă. Sau anticipate care să ducă la stabilizarea scenei politice. Este ilogic, iraţional să vrei un guvern fără putere politică într-un moment crucial. Dar, se pare că liberalii şi-au pierdut uzul raţiunii”, conchide Paul Stănescu.

Vă amintim că programul de guvernare și lista miniștrilor din Cabinetul propus de către Nicolae Ciucă, premierul desemnat, au fost depuse sâmbătă la Parlament. Marți, 2 noiembrie, urmează audierea în comisiile de specialitate a miniștrilor propuși în Guvernul Ciucă, urmând ca votul din plen să se dea miercuri.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger