AcasăPoliticaLider PSD: „Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș...

Lider PSD: „Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru…”

Lider PSD: „Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru...” (sursa foto: Facebook/PSD)

Pe măsură ce sunt așteptate noi discuții între premierul desemnat, Dacian Cioloș – liderul USR, și PNL-ul condus de Florin Cîțu, după ce într-o primă rundă de dialog, purtat miercuri, nu s-a ajuns la o concluzie, social-democratul Paul Stănescu susține că „intrăm în scenariul anticipatelor dacă Cioloș bate astăzi degeaba la poarta PNL”.

Secretarul general al PSD-ului acuză faptul că „negocierea lui Dacian Cioloș cu PNL este doar o inutilă bârfă la o cafeluță și-o apă plată, într-un moment dramatic pentru România”.

Social- democratul pare sceptic în privința șanselor reale de refacere a relației dintre PNL și USR. ”Premierul desemnat nu va primi voturi de învestitură din partea niciunui partid parlamentar. Ar fi o bătaie de joc la adresa democrației ca o formațiune de importanța politică a USR-ului să conducă un guvern de coaliție. N-ar mai avea niciun sens alegerile parlamentare, dacă guvernele ar fi conduse de orice partid care intră în Parlament.

Nu aveam nevoie de o astfel de pierdere de timp. Relația dintre PNL și USR este ruptă și nu mai poate fi sudată, chiar dacă este posibil ca de fațadă să se împace. Vorbele grele adresate de către PNL USR-ului și invers au consecințe. Instabilitatea politică va continua”, transmite Stănescu, vineri, 15 octombrie, într-un comunicat de presă.

Secretarul general al PSD: Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii

Fostul ministru al Dezvoltării readuce în discuție varianta organizării alegerilor anticipate, despre care social-democrații au tot vorbit în ultima perioadă. „PSD a spus că soluția cea mai la îndemână pentru deblocarea situației este un pact politic pentru organizarea de alegeri anticipate. Pentru că este limpede că Cioloș a pornit pe un drum înfundat, cu misiunea clar asumată de pion de sacrificiu. Doar că, pe lângă sacrificarea lui de către Iohannis, cad victime și românii. Ei așteaptă astăzi, în criză, soluții de la guvernul care a promis că face bine România, dar a făcut-o praf.

Românii nu mai au timp ca liberalii și useriștii să se măsoare în orgolii. Dacă la cafeluța de astăzi PNL îl refuză pe Cioloș pentru o majoritate, apar premise și mai clare pentru organizarea de alegeri anticipate. Este soluția de avarie pe care o susține și USR-ul”, punctează Paul Stănescu.

Ciolacu: „A venit momentul ca Iohannis să coboare printre români”

La această variantă făcuse trimitere, într-un mesaj transmis în cursul zilei precedente, și liderul PSD Marcel Ciolacu, care acuzase faptul că „România a ajuns captivă unei găști de iresponsabili, preocupați doar de funcții, bani și satisfacerea orgoliilor politice” și îi ceruse președintelui să coboare printre oameni.

„Cred că a venit momentul ca Iohannis să coboare printre români, să le vadă suferința, să le vadă lacrimile și, măcar în ultimul ceas, să ia o decizie corectă. Un guvern de specialiști apolitici, care să gestioneze pandemia și economia, până la organizarea alegerilor anticipate!”, susținea Ciolacu, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Cioloș: „Am decis să aștept până vineri”

Și tot pe aceeași rețea de socializare, de această dată miercuri, după discuțiile avute la sediul PNL-ului cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor, premierul desemnat făcuse un anunț cu privire la eventualitatea refacerii coaliției.

„Foștii noștri parteneri m-au rugat să aștept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliția. Am decis să aștept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziție, dar am decis să aștept, pentru că un eventual guvern susținut de Coaliție ar fi cel mai bun lucru acum”, transmitea Cioloș, pe 13 octombrie.

303 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger