AcasăPoliticaPNL, atac frontal la primarul Nicușor Dan. „Bucureștiul, exemplu de manual de...

PNL, atac frontal la primarul Nicușor Dan. „Bucureștiul, exemplu de manual de eșec!”

sursa foto: C.M. Termoenergetica București/Facebook

Președintele PNL București, oficialul aflat în fruntea Ministerului Energiei, îl critică pe actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan. Sebastian Burduja spune că Bucureștiul „e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare”.

Sunt, așadar, săgeți direcționate către actualul ocupant al fotoliului de primar general al Capitalei. Totul, în contextul în care problema termoficării în Capitală a fost îndelung abordată în ultimii ani, pe fondul avariilor apărute, care au făcut ca locuitorii din mai multe zone ale orașului să rămână, cu zilele, fără apă caldă și căldură, fie vara, fie iarna.

sursa foto: Sebastian Burduja/Facebook

„Bucureştiul, din păcate, e exemplu de manual de eşec în ceea ce priveşte sistemul de termoficare. Alte oraşe din ţară şi din lume ar da orice să poată avea un sistem de termoficare centralizat”, a declarat luni seară, 8 ianuarie, la Antena 3, Sebastian Burduja.

Burduja: „Sunt bani pierduţi definitiv pentru Bucureşti”

Ministrul Energiei a afirmat că acest sistem este mult mai eficient, mult mai ieftin, mult mai puţin poluant.

„Din păcate, primarul Nicuşor a reabilitat vreo 2 kilometri pe fonduri europene, deci a pierdut din POIM câteva sute de milioane de euro şi sunt bani pierduţi definitiv pentru Bucureşti, e adevărat a fazat proiectul deci va atrage sau nu alţi bani europeni. Dacă va fi schimbat avem şanse mai mari să tragem mai mulţi bani europeni pentru reabilitarea sistemului de termoficare”, a mai spus liderul PNL Bucureşti.

Liberalul a afirmat că sunt sute de kilometri de reţea care trebuie înlocuiți .„O asemenea dimensiune a problemei nu mai există nicăieri în România”, a adăugat Burduja.

Pe de altă parte, primarul Nicușor Dan anunța, pe finalul lui 2023, că au fost schimbați 50 de kilometri de conductă de termoficare în cursul anului. „Închidem anul cu încă 50 de km de conductă de termoficare schimbați.

Anul viitor vor continua lucrările pe șantiere cu finanțare din fonduri europene și naționale.
Așa cum am mai spus, singura soluție pentru a avea apă caldă și căldură fără întrerupere este înlocuirea țevilor”, transmitea, pe Facebook, edilul Nicușor Dan, într-o postare datând din 29 decembrie 2023.

author avatar
Andrei Coman
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger