AcasăPoliticaLiberalii vor negocia și cu PSD, și cu USR. Cîțu: „Propunerea de...

Liberalii vor negocia și cu PSD, și cu USR. Cîțu: „Propunerea de premier va fi de la PNL”

PNLLiberalii vor negocia și cu PSD, și cu USR. Cîțu: „Propunerea de premier va fi de la PNL”

A fost o ședință tensionată, marți seară, la PNL. În urma discuțiilor care au durat trei ore, liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

Astfel, negocierile cu USR se reiau miercuri, 3 noiembrie. De asemenea, liderul PNL, Florin Cîțu, l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a stabili o întâlnire.

Premierul îl va da PNL, a anunțat Florin Cîțu, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament. Totodată, președintele PNL a precizat că va conduce echipa de negociere și că va discuta de miercuri cu liderii partidelor politice.

„A fost adoptată propunerea BEx de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forțele democratice din Parlament iar echipa de negociere va fi condusă de președintele partidului. Din ea fac parte prim-vicepreședinții PNL și secretarul general al partidului. Au fost 2 abțineri la vot”, a afirmat Florin Cîțu.

Din echipa de negociere fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR.

Contre între liberali

Florin Cîțu nu a scăpat de critici, Dan Motreanu spunându-i că este sursa tuturor problemelor. Ciprian Ciucu a spus că nu vrea o colaborare cu PSD, iar liderii filialelor din Ardeal nu au vrut să audă de USR.

Discuțiile din interiorul partidului au fost destul de tensionate. Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, s-a declarat împotriva unei coaliții cu PSD. Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă ale USR și AUR împotriva noastră în doi ani. Eu nu deschid ușa unui ministru PSD”, a spus el.

„Lăsați echipa de negociere sa meargă, să negocieze și să vedem ce rezultat vor avea. Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem. Lipsa de fermitate față de cei care ne fac albie de porci de la tribuna Parlamentului. Eu cred că greșim foarte mult. Trebuie înțeleasă democrația de partid”, a spus Emil Boc.

author avatar
Andreea Vlad
275 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce important se da nulitatea de Citu, asta cu stapanul sau Chiriasi au facut partidul praf, ca ce le mai place praful, asa fac si cu tara, o tine neguvernabila ca asa vrea Chiriasul

  2. Bolnaviorul r(n)atiunii, Catulace, se comporta ca cocota batrana care vrea sa fie exaltată încă odată, ultima, poate. O scatoalca pe sale i-ar trebui sau o cămașă de forță.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger