AcasăPoliticaLiberalii pun TVA pe demisia lui Ponta

Liberalii pun TVA pe demisia lui Ponta

Pentru ca figura cu motiunile de cenzura si motiunile populare nu prea le iese, liberalii au pus la cale un alt plan sa-l debarce pe Victor Ponta din fruntea Executivului.

Codul fiscal, piatra de moara a premierului Victor Ponta

„Pentru mine linia rosie este 20% la TVA”, afirma deunazi Victor Ponta, intrebat in ce conditii ar renunta la functia de premier. In naivitatea lor, liberalii au luat de buna declaratia sefului Executivului si au decis sa-i forteze mana in timpul negocierilor care vor avea loc zilele acestea pe Codul fiscal.  Pe langa faptul ca sunt nepermis de creduli pentru niste politicieni, penelistii nu sunt in stare nici sa-si tina gura. Asa se face ca strategie a fost dezvaluita chiar de reprezentantii acestui partid. „Am putea sa ne intelegem si cu cei de la UNPR si sa cerem ca TVA sa fie redus la 21%”, s-au laudat liberalii cu ideea lor stralucita. Culmea, despre acest plan a vorbit recent viceliderul deputatilor PNL Tinel Gheorghe. „Am vazut declaratia lui Ponta, ca 20% este linia rosie la cota TVA. Daca noi cadem de acord sa scadem TVA la 21% ce face, pleaca? Logic ar fi, daca se ajunge la un consens de 21%, ca Victor Ponta sa dea inapoi. Nu stiu daca e un scenariu sau nu, dar banuiesc ca e vorba de intelepciune si de transpunerea in practica a unor cifre si idei care sa fie sustenabile macroeconomic”, a afirmat parlamentarul, mentionand ca liberalii sunt pregatiti sa vina la guvernare.

Liberalii vor sa-l prinda la inghesuiala pe premier la viitoarele negocieri

„Daca Ponta ar demisiona, in situatia in care partidele ajung la consens pe 21%, orice e posibil”, a mai precizat Tinel Gheorghe.

Un Nastase mai incompetent

Cand vine vorba de investitii, lipsa de viziune a lui Victor Ponta o depaseste chiar si pe a lui Adrian Nastase, este de parere prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul. „Ponta se dovedeste mai putin interesat de investitii decat Nastase cu peste un deceniu in urma. Cele 23 de miliarde lei investitii nete in Romania anului 2014 sunt mult sub nivelul anului 2002 (cu cele 27 de miliarde lei), conform ultimelor date oficiale ale Institutului National de Statistica”, reclama Andreea Paul, solicitand totodata Executivului deblocarea de urgenta a schemei suport pentru crearea de noi locuri de munca prin intermediul IMM-urilor. „Investitiile reduse garanteaza cresterea lenta si goana in strainatate dupa un loc de munca. In anul 2014, investitiile nete au cunoscut cea mai abrupta cadere din ultimii 15 ani in Romania, cu o contractie de trei ori si jumatate fata de anul 2013. Nici in plina criza economica si financiara globala, care a lovit puternic mediul de afaceri romanesc, nu am avut un nivel atat de redus al investitiilor nete ca si in anul 2014. Acestea sunt fapte. Aceasta este economia sau <<this is economy>> pe intelesul premierului”, a mai precizat prim-vicepresedintele PNL.

[poll id=”1069″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.034 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger