AcasăPoliticaLiberalii își asuma meritul pentru deschiderea metroului din Drumul Taberei. Iohannis: „A...

Liberalii își asuma meritul pentru deschiderea metroului din Drumul Taberei. Iohannis: „A venit un Guvern hotărât să-l finalizeze cu succes” (VIDEO)

Klaus IohannisPreședintele Klaus Iohannis s-a plimbat cu noul metrou din Drumul Taberei.

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, marți, la inaugurarea magistralei 5 de metrou, din Drumul Taberei. Șeful statului a precizat că aceasta este cea mai importantă realizare din domeniul infrastructurii de după 1989, menționând că M5 risca să devină „o legendă a amânărilor”.

Practic, PNL a pus în funcțiune un proiect deblocat și realizat în proporție în cea mai mare proporție de guvernele PSD, potrivit ziare.com. Dar președintele Klaus Iohannis susține că actualul Guvern, pe care îl descrie ca fiind „hotărât” a vrut să dovedească faptul că astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes.

„Este o mare realizare. Trebuie să recunoaştem acest lucru. Este cert, după Revoluţie, cea mai mare realizare de acest tip de tip metrou din România. Sigur nu a fost uşor până aici şi această linie risca să devină aşa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească faptul că şi astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes şi iată că se inaugurează.”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a ținut să le amintească bucureștenilor că ne aflăm încă în plină pandemie de coronavirus, ca atare este important să respecte toate regulile de protecție sanitară și distanțare și atunci când circulă cu metroul.

„Pentru că perioada în care trăim este un complicată, mă refer la pandemie, și pe această linie este important să circulăm în siguranță și să fim protejați. Dragi bucureșteni, vă rog să nu uitați masca, igiena, distanțarea, pentru a trece cu bine prin această perioadă”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Metroul din Drumul Taberei, deschis după 9 ani

Președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor Lucian Bode au participat, marți, la darea în folosință a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței. Linia de metrou se deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Metrorex precizează că publicul va putea circula cu metroul începând cu ora 14:00. Circulația pe această magistrală va fi gratuită marți, ziua inaugurării, până la ora 23.00. Anunțul a fost făcut de către Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

„Sunt bucuros să-i anunţ pe cei care şi-au propus să folosească magistrala M5 că Metrorex a decis ca, astăzi, până la ora 23.00, accesul pe această magistrală să fie liber, marcând astfel începerea săptămânii mobilităţii la nivel european”, a spus Lucian Bode.

author avatar
Andreea Vlad
316 afisari

5 COMENTARII

  1. Un ciolan de merite pentru Liberali astia pierduti in guvernarea asta scarboasa a lor, din care nici ei nu stiu cum sa iasa
    o poza ca pa vreamea lu Ceasca pe noua linie, care -I diferenta intre cei vechi si ei, niciuna

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger