AcasăPoliticaLiberalii i-au decis soarta lui Ludovic Orban! Ședință crucială la PNL /...

Liberalii i-au decis soarta lui Ludovic Orban! Ședință crucială la PNL / „Își doresc să scape de mine, că le stau ca un cui în talpă”

Ludovic OrbanLiberalii i-au decis soarta lui Ludovic Orban! Ședință crucială la PNL / „Își doresc să scape de mine, că le stau ca un cui în talpă”

PNL va discuta vineri, într-o şedinţă a conducerii despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

Orban a criticat și a întors spatele partidului pe care l-a slujit timp de aproape 30 de ani, după ce a pierdut puterea și nu a mai fost președinte. A început un război cu președintele Klaus Iohannis, iar când și-a dat seama că va pierde Congresul, l-a atacat și pe Florin Cîțu.

Acesta va fi exclus din PNL, după aproape 30 de ani în care a fost membru de partid. Informația a fost oferită, neoficial, de președintele PNL Florin Cîțu. Întrebat dacă vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, liderul liberalilor a răspuns: „O să discutăm declaraţiile domnului Orban din ultima perioadă şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi o să vedem decizia BEx”.

Ludovic Orban își așteaptă „ședința”

La rândul său, Orban spune că liberalii fideli lui Cîţu doreau de mult excluderea lui din partid, dar „nu le-a dat voie Iohannis până acum să mă dea afară, ca să nu mă victimizeze”.

„Eu cred că nu le-a dat voie Iohannis până acum să mă dea afară, ca să nu mă victimizeze”, a declarat Orban. Fostul președinte liberal a menționat că după ședința liberalilor de luni, 8 noiembrie, de la Vila Lac, „au trimis la ora 23.36 convocarea Biroului Executiv și mie mi-au trimis mesaj, pe lângă convocare, să mă prezint obligatoriu”, vineri, „ca să mă dea afară”.

„Acum, ei știu foarte bine că pentru a da afară un fost președinte al partidului, nu mă dai afară în BEx-ul echipei demolatoare. Este nevoie de o decizie a Consiliului Național, adică minimum 1.000 de liberali care trebuie convinși. Sincer, o să mă duc la reuniunea Biroului Executiv ca să cer demisia lui Cîțu și a conducerii, să le mai cer o dată să sisteze orice fel de discuții cu PSD, după care, dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident nu mai am ce să caut în PNL”, a mai spus Orban.

Ședința BEx în care se va propune excluderea lui Ludovic Orban din Partidul Național Liberal va avea loc vineri, 12 noiembrie, la ora 11.00, la sala grupului PNL de la Parlament.

Ludovic Orban s-a înscris în PNL acum 29 de ani, urcând pas cu pas scara de putere: a fost consilier local, viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor, parlamentar şi prim-ministru.

author avatar
Andreea Vlad
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger