AcasăPoliticaLiberalii boicotează şedinţa de plen a Parlamentului

Liberalii boicotează şedinţa de plen a Parlamentului

PNLLiberalii boicotează şedinţa de plen a Parlamentului

Parlamentarii PNL vor lipsi de la prezentarea moțiunii în plenul reunit al Parlamentului. Liberalii încearcă astfel să boicoteze citirea moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS – AUR, până la verificarea legalităţii semnăturilor de pe moţiune, considerând că aceasta a fost depusă nelegal.

Mai mult, premierul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură.

Nici grupul parlamentar al minorităţilor naţionale nu va participa la niciuna dintre şedinţele de plen pe tema moţiunii de cenzură, demers care nu este pe agenda românilor, după cum a declarat liderul grupului, deputatul Varujan Pambuccian.

Parlamentarii liberali, chiul în masă

Membrii PNL stau ca pe ghimpi înainte de ședința de plen reunit a Parlamentului. Joi dimineață a avut loc o ședință de urgență la PNL. Întâlnirea, desfășurată în format videoconferință, a fost convocată azi-noapte. Tabăra Orban susține, însă, că totul e un puci organizat de echipa lui Florin Cîțu, potrivit Realitatea Plus.

Joi, 9 septembrie, la ora 16.00, se va întruni plenul Parlamentului, convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu. Ludovic Orban a precizat că şedinţa plenului se va desfăşura chiar dacă nu se întruneşte cvorum la şedinţa Birourilor permanente reunite, care are loc joi dimineață.

author avatar
Andreea Vlad
147 afisari

2 COMENTARII

  1. L-am uitat pe sindicslistul de la Electrica Serv Zalau, ajuns mare om de stat dar care-si tolereaza colegul sindicalist CHIRITA de la ANRE, tot sindicalist Electrica, ca amandoi ajunsi mari politicieni sa ne fure la tarife. Un sindicalist da drumul la preturi aberante, celalalt nu se sesizeaza si nu face nimic din functia de MINISTRU de INTERNE, caci nu vede unde ar fi incalcata si amenintata SIGURANTA NATIONALA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger