AcasăPoliticaLiberalii au votat la Congres in favoarea fuziunii cu PDL si a...

Liberalii au votat la Congres in favoarea fuziunii cu PDL si a aderarii formatiunii la PPE

Rezolutiile privind unificarea dreptei, respectiv fuziunea cu PDL-ul, dar si cea privind aderarea Partidului National Liberal, au fost adoptate, cu majoritate de voturi, in cadrul dezbaterilor de la Congresul PNL de sambata, de la Palatul Parlamentului, in cadrul caruia a fost ales si noul lider al PNL, Klaus Iohannis.

Pe langa alegerea in prima functie in Partidul National Liberal a lui Iohannis, Congresul PNL a votat fuziunea cu PDL-ul, urmand ca noua formatiune de dreapta sa se numeasca tot PNL. „Constat ca ati votat intr-o mare majoritate pentru fuziunea, va propun, in continuarea rezolutiei, sa insarcinam Delegatia Permanenta a PNL sa negocieze si sa aprobe toate documentele necesare fuziunii, in special noul statut”, a precizat noul presedinte al PNL.

A fost supusa apoi la vot rezolutia privind aderarea PNL la PPE. „Personal sunt pentru aderarea PNL la partidul Popularilor Europeni”, a precizat Iohannis, inainte ca liberalii prezenti in sala sa voteze cu privire la acest aspect. Au fost trei voturi impotriva, insa, cu o „larga majoritate” a fost votata si aceasta rezolutie.

Citeste si: Klaus Iohannis a fost ales noul presedinte al PNL

Ghise, despre contracandidatul sau in cursa pentru sefia PNL. Il invidiez pe Iohannis. Solutia, derogarea!

Iohannis: M-am apropiat de PNL din 2004. Acesti 10 ani nu se gasesc in carnetul meu de partid, ci in inima mea

Antonescu: Vreme de 5 ani, mandatul meu de presedinte a fost pe masa. Cine tradeaza inceteaza sa existe

 

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger