AcasăPoliticaLiberal și lătrău cu juma’ de normă

Liberal și lătrău cu juma’ de normă

Domnul Rareș Bogdan zice că este liberal. Ca nu cumva să greșesc, m-am uitat special în manual. Istorie. Istorie scria pe copertă. Rareș Bogdan nu apare. Istoria liberală l-a sărit. Și cea a românilor la fel. Am să-l caut și în alte cărți. Istoria închipuiților. Istoria patrioților din carton presat. Istoria șmecherilor strecurați pe scara de serviciu a politicii. Istoria mugetului. Da, da, a mugetului, căci e unit în muget și-n simțiri cu cine îi pică la îndemână.

Liberal este însă prin formație intelectuală. A făcut Facultatea de capitalism, cursurile comasate. Patru ani în două luni. Cursuri de la distanță, căci nu s-a apropiat personal de capital. A băgat pe alții la înaintare.

Recoltă bună de dezvăluiri

Ciclic, pe liberalul Rareș Bogdan îl lovește dorința de dreptate. Nu tot timpul, ci doar când vede și când simte că românului i-a ajuns cuțitul la os. Grija liberalilor față de români este o noțiune destul de abstractă, totuși. Dar Rareș Bogdan știe să se strecoare dincolo de  tainele liberalismului ca mahala, ca imagine porno a societății, ca tăpșan unde se poate uni în muget cu ai lui. Pe români, în general, îi doare la bască de binele pe care Bogdan vrea să li-l facă. Ei bine, aici intervine rolul lui de lătrău școlit la o televiziune care a țepuit statul cu cât s-a putut. Și au putut mult băieții de acolo.

Supărat de mersul dosarului cu evenimentele din 10 august 2018, lătrăul s-a chitit pe dreptate. Amenință că vine cu dezvăluiri de senzație, așa, ca să cadă greii greilor. Că o să aflăm lucruri neștiute. Ce să aflăm? Că a fost o tentativă de lovitură de stat? Știm mai toți, numai procurorii nu au aflat. Iar cine a aflat tace, că doar n-o să-și  frângă gâtul taman acum, înainte de pensie și chiar în mandatul lui Iohannis.

„Realitatea a fost principala televiziune care a transmis realitatea rușinoasă din piață”, se înfierbântă el la comentarii. Păi da, că și noi vedeam una și el transmitea altceva. Dezvăluiri grele? Îți spun eu, patriotule. 10 august a fost momentul lansării tale în politică. Fără 10 august, transmiteai și acum din Piața Victoriei, chiar dacă e goală. Mai vrei dezvăluiri din astea? Mai avem, a fost recoltă bună în ultimii doi ani.

author avatar
Valentin Boeru
1.815 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger