AcasăPoliticaLeonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, scos la pensie de Klaus Iohannis

Leonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, scos la pensie de Klaus Iohannis

leonard orbanLeonard Orban, fratele lui Ludovic Orban, scos la pensie de Klaus Iohannis

După demisia răsunătoare a lui Ludovic Orban din grupul parlamentar PNL, o nouă plecare importantă are loc pe scena politică din România. Este vorba despre fratele fostului lider liberal, Leonard Orban, care a fost eliberat la cerere din funcția de consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Decizia devine efectivă de la 1 noiembrie, potrivit unui anunț al Administrației prezidențiale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban”, se arată în comunicatul Administrației prezidențiale.

Leonard Orban, de 60 de ani, era consilier prezidențial pe afaceri europene de la începutul primului mandat al lui Klaus Iohannis la Cotroceni, respectiv din ianuarie 2015.

Tot marți, 26 octombrie, Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL și apoi a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis. „PNL să se întoarcă cu faţa la cetăţean şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni (n.red. – Klaus Iohannis)”, declarase Ludovic Orban în Parlament, cu referire la șeful statului.

author avatar
Andreea Vlad
693 afisari

2 COMENTARII

  1. Urmeza ” trditionalele ” Dosare la DNA. Cocotatul nu uita si nu iarta. Sau poate urmeaza suspendarea ? Pt. ca este ” inadmisibil „,si atunci,care pe care.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger