AcasăPoliticaLegea offshore a trecut de Senat. Ce mesaj a venit de la...

Legea offshore a trecut de Senat. Ce mesaj a venit de la ministrul Energiei după ce s-a aflat rezultatul votului

Legea offshore a trecut de Senat. Ce mesaj a venit de la ministrul Energiei după ce s-a aflat rezultatul votului (sursa foto: facebook/Virgil Popescu)

Legea offshore a fost adoptată, miercuri, 11 mai, în plenul Senatului. Proiectul merge la Camera Deputaților, for decizional.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost adoptată în Camera Superioară a Legislativului, în această a treia zi a săptămânii. Au fost 91 de voturi „pentru” și 13 „contra”. În perioada următoare, proiectul de lege va ajunge în atenția deputaților.

Ministrul Virgil Popescu, prim mesaj după votul din Senat

La scurtă vreme după ce s-a aflat rezultatul votului din Senat în privința acestei propuneri legislative, ministrul Energiei a transmis o primă reacție pe acest subiect.

„Senatorii au adoptat astăzi (cu 91 de voturi pentru) propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost inițiată de mine alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian”, a ales să menționeze Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul Energiei a amintit că propunerea legislativă va ajunge în dezbaterea Camerei. „Urmează dezbaterea în comisii și adoptarea de colegii de la Camera Deputaților, care este decizională. Am încredere, că așa cum am promis, va fi adoptată până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare”, a ținut să puncteze oficialul guvernamental.

Ministrul Energiei: „Prin această lege vom asigura independența și securitatea energetică a României”

Virgil Popescu a mai făcut unele precizări cu privire la acest proiect ce va ajunge pe masa deputaților.

„Propunerea legislativă are ca obiect modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, cu modificările ulterioare şi vizează adoptarea unui set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere incluse în Legea Offshore, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.

Concret este propusă creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari sau egal de 3000 m izobatic şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Prin această lege vom asigura independența și securitatea energetică a României și, totodată, prin modificările propuse vom stimula dezvoltarea înteprinderilor mici şi mijlocii implicate în sectorul offshore, a industriilor conexe, precum şi a celor afectate pozitiv de impactul economic indirect şi indus generat de proiectele offshore. Aceste resurse suplimentare de gaze naturale, ar contribui la asigurarea aprovizionării sustenabile a României cu energie, la atingerea ţintelor de decarbonizare pe termen lung, precum şi la dezvoltarea infrastructurii naţionale, sau a altor industrii cu valoare adăugată mare, respectiv chimia şi petrochimia”, a mai transmis ministrul Energiei, în 11 mai.

533 afisari

19 COMENTARII

  1. Ba ai promis cui si daca e facuta de tine tu esti demolatorul ind energetice romanedti esti un asasin economic autohton si in slujba strainilor pe fata ca romanii i ai saracit , ai distrus economia dar sa stii ca sri lanka e un exemplu planetar!!!

    • bai , boule nici acum n-ai inteles cand a fost votata de senat si va fi si de camera deputatilor ca toata clasa politica cu servicii cu tot sint complici la vanzarea Romaniei ? ai k kt in loc de creier ? virgil este doar un instrument prostane !

        • mai omule , romanii nu sint prosti . ce vina ai tu sau eu ca niste indivizi adusi la putere prin frauda si smecherii de tot felul , fac , ce fac . se spune mereu ca romanii sint prosti ca i-au ales , in primul rand , ca sint fraude la alegeri sa iasa cine trebuie , apoi romanii nu sint vinovati ca cei ajunsi la guvernare mint ca porcii , ca daca ar fi spus ca fac ce fac acum nu -i vota nimeni .

          • avem ! ca nu punem mana pe par sa-i le dam in cap! sunt fraude? taie-le mainile! mint? taie-le limbile!

  2. a votat si hunmor.Abia asteapta bozgori si austriecii sa puna laba si pe gazul din Marea Neagra.Romanul de la tara sa-si fac focul cu paie. Mama voastra de nenorociti!

    • Da si daca dobrogenii ar avea un dram de minte s-ar separa urgent de putorile astea infractoare de la bucuresti.

      • putorile de la Bucuresti sint compuse din putori dobrogene , oltenesti , moldovenesti , si o gramada mare de ardeleni cu minte inceata : dancu , maior , rus , boc ,cu grupul de la cluj + rares , falca , kovesi , udmr etc

        • ba nu , sunt putori bucurestene valahe securiste! daca erau din regiunile alea urmareau interesele regiunilor lor. d’aia mizeria asta comunistoid securistica de romania trebuie desfiintata si fiecare regiune istorica sa-si recastige libertatea de a se guverna si evolua pe cont propriu.

          • eu n-am vazut bucuresteni sa se mute la cluj , constanta , iasi , brasov etc dar invers cunosc o groaza .

          • tocmai si cand se stabilesc acolo ce devin ei? niste jigodii bucurestene care aspira toate taxele noastre la bugetul central baga-mi-as pvla-n el de stat unitar

    • Da, ce sa zic, pt ca anumite persoane nu stiu gramatica inseamna ca nu pot exprima idei coerente ?! (Vezi ca la austrieci a scris corect) Tu ataci persoana, nu ideile, halal contra-argumentatie.

    • bozgorii „e” destepti se pisha cu bolta pe rumunica si pe imputiti de romani hoti si retarzi.

      • s-ar putea sa cazi de pe podul de fier , ai grija ce k kt scoti pe gura handicapatule !

  3. Virgil Coada de topor,ne exp[lica cu voiosie cum sub indrumarea Lui Talpalata,( se stie ),la cererea ” marilor investitori,”le-a creat acestora nu portite,ci porti largi deschise pt. a evita impozitarea pe profiturile realizate.Pe langa deducerile ” necesare „sa-si recupereze banii investiti.Iar Romania se va alege cu praful depe gaze. Ca de obicei,liftele au scos din nou Tara la praduiala.

    • se pare ca esti analfabet functional , poti citi asa greu dar nu intelegi . in art se spune ca legea a trecut de senat si va trece si de camera , toate formate din psd , pnl , udmr , usr . aur a votat contra . iti spune ceva asta ? nu-ti spune ,pentru ca esti prost si crezi ca virgil popescu a vrut , ca asa vrea el . daca ar fi vrut doar el , legea nu trecea . sa-ti fac un desen ?

      • a votat statul de drepti sugator de licurici in numele parcursului, interesului „general” al altora, numele sub care se mascheaza ciordeala, ai inteles domnu alfabetizat ?

  4. repetitia e mama invataturii vergi idiot util, tradator abject „operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore” industria conexa si intreprinderile se descurcau pana sa intervina imbecili ca tine recte statul de drepti, statul ar trebui sa existe sa reprezinte interesul cetatenilor lor mai animalule nu interesele altor cetateni, titulari sau beneficiari carpa infecta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger