AcasăPoliticaLegea offshore a trecut de Parlament. Rezultatul votului din Camera Deputaților -...

Legea offshore a trecut de Parlament. Rezultatul votului din Camera Deputaților – VIDEO

Legea offshore a trecut de Parlament. Rezultatul votului din Camera Deputaților - VIDEO (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Legea offshore a trecut de votul Camerei Deputaților, miercuri, 18 mai, în ședința de plen condusă de către al treilea om în stat, social-democratul Marcel Ciolacu.

Au fost 248 de voturi „pentru” și 34 „contra”. Camera Deputaților a avut calitate de for decizional, ceea ce înseamnă că legea urmează să ajungă la Cotroceni, în vederea promulgării.

Prima reacție a ministrului Energiei după ce legea offshore a trecut de Cameră

La scurtă vreme după ce s-a aflat rezultatul votului din ședința de plen a Camerei, liberalul Virgil Popescu a ales să transmită un mesaj cu referire la adoptarea legii offshore.

„Este oficial: legea offshore care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră a fost adoptată cu 248 de voturi pentru! Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari pentru că au înțeles cât de important este să avem gaz românesc în casele românilor, să devenim un stat independent energetic și un jucător în regiune!”, a scris ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

Virgil Popescu: „Celor care au votat împotrivă le transmit că sunt slugile lui Putin”!

Nu au fost singurele aspecte pe care a ales să le menționeze Popescu în reacția pe care a transmis-o prin intermediul rețelei de socializare, miercuri, 18 mai. Ministrul a ales să le transmită și un mesaj parlamentarilor care au votat împotriva acestui proiect. „Am adoptat un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.

De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.

Mai multe detalii aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Iar celor care au votat împotrivă le transmit că sunt slugile lui Putin, deci dușmanii românilor, ai României!”, a susținut Virgil Popescu, pe Facebook.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a trecut, zilele trecute, de Senat, ajungând la dezbateri în comisiile de la Camera Deputaților, înainte de a fi supus votului plenului Camerei inferioare a Parlamentului.

310 afisari

5 COMENTARII

  1. Parlamentarii români ,trădători de țară care fac legi în interesul țărilor străine pentru a fistruge țară economic și social.Rusine ,nemernicilor , poporul roman va plătește cu salarii astronomice că să-i apărați interesele nu că să-l tradati

  2. aceste cozi de topor care ne conduc , ciolacu , ciuca , johanis ,cu popescu executant au dat gazul rusilor via omv si tot spun despre aur ca sint cu rusii care Aur vor sa scoata rusii din ecuatie , va dati seama ce tupeu pe ei , hotu striga hotii , ba mai mult vor sa ne spuna ca e mai bine sa fii sarac si bolnav decat bogat si sanatos , adica sa dam gazul la altii ca stiu mai bine ca sa faca cu el iar noi sa ne cumparam gazul nostru de la ei , pina aici s-a ajuns .

    • sa curga banii ptr Popescu…
      De la nasu mare…
      N-a baut, n-a mancat , nu poate sta in picioare de beat..
      Insula Man …. zice ceva ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger