AcasăPoliticaKlaus Iohannis insistă! Legea educației sexuale în școli, contestată la CCR. Ce...

Klaus Iohannis insistă! Legea educației sexuale în școli, contestată la CCR. Ce nu-i convine președintelui

educația sexualăeducația sexuală

Președintele Klaus Iohannis a trimis la CCR legea care scoate educația sexuală din școli. Șeful statului spune că legea încalcă Constituția, prin modul în care a fost adoptată, precum și prin conținutul normativ.

Iohannis invocă, printre altele, că legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”, așa cum a fost redenumită de către deputați, nerezultând ce reprezintă aceasta.

Ce argumente a adus președintele

Klaus Iohannis spune că prin eliminarea sintagmei „cel puțin o dată pe semestru” nu reiese clar dacă programa școlară este modificată în sensul introducerii acestei discipline pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă, este eliminată acea garanție instituită inițial, prin care legiuitorul a urmărit ca programele de educație pentru viață să fie efectiv puse în practică cel puțin o dată pe semestru, în beneficiul elevilor.

În sesizarea către Curtea Constituțională, președintele mai arată că este neclar și momentul în care trebuie să se solicite acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor în vederea participării la aceste programe de educație.

Totodată, președintele susține că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.

USR salută decizia lui președintelui Iohannis

Trebuie amintit că pe 3 iunie, deputații au adoptat cu 269 de voturi „pentru” proiectul prin care este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educație sanitară”. Potrivit legii votate de parlamentari predarea va fi făcută doar cu acordul părinților.

USR s-a opus variantei de lege introduse de PSD și PNL, prin care materia nu se mai numește „educație sexuală”, ci „educație sanitară” iar predarea este făcută doar cu acordul părinților. Uniunea Salvaţi România salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu promulga „legea care împiedica accesul elevilor din România la educaţie pentru viaţă şi sănătate”.

„Parlamentarii USR i-au solicitat preşedintelui, printr-o scrisoare deschisă adresată la începutul lunii iunie, să trimită legea spre reexaminare în Parlament, pentru ca prevederile nocive, care aduceau atingere dreptului constituţional la învăţătură al elevilor, să nu intre în vigoare. Preşedintele a preferat să atace legea la Curtea Constituţională şi suntem optimişti că judecătorii CCR vor împărtăşi opinia noastră potrivit căreia accesul la educaţie al copilului nu trebuie limitat”, arăta USR, miercuri, într-o postare pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
176 afisari

2 COMENTARII

  1. NU SUNT VICTOR , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , vuvuzeaua dementa savuskineza care castiga 3 copeici pe postare sa injure non-stop Guvernul Romaniei , Institutiile Statului Roman si Presedintele Romaniei . Am fost recrutat de Raion direct din ospiciu in urma unui concurs in care am castigat detasat in fata oligofrenilor din salon , s-a considerat ca sunt cel mai bun si acum vedeti efectele . Merg sa anunt medicul ca intentionez sa sar de la trambulina in piscina fara apa , poate reglez neuronul pe pozitie …..hihihihihi..

  2. Firea i a dracului de bosorog nebun si dement Scarbo!Aperi un pres criminal ales de statul paralel Fite ar mata afurisita bai bosorogule !Nu te mai linistesti Crapati ar ochii de nazist imputit !Sub umbrela nazistului sas v ati adunat toate viperele si toti drogatii acestei tari Hotilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger