AcasăPoliticaLegea bugetului, gata în sfârșit! Anunțul pe care angajații din sectorul public...

Legea bugetului, gata în sfârșit! Anunțul pe care angajații din sectorul public nu voiau să îl audă! E legat de sporuri – VIDEO

Legea bugetului, gata în sfârșit! Anunțul pe care angajații din sectorul public nu voiau să îl audă! E legat de sporuri - VIDEO

Premierul a anunțat, cu referire la legea bugetului, că ”va fi în dezbatere publică” marți sau miercuri și că deficitul va fi ”între 7% – 7,1%”.

”Am avut de clarificat câteva măsuri (…) cu cei din Coaliția de guvernare. (…) Legea, bugetul este finalizat, va fi în transparență publică mâine sau miercuri dimineață cel mai târziu”, a precizat, luni, Florin Cîțu.

În clipa următoare, șeful Guvernului a fost întrebat despre sporuri – respectiv dacă vor fi eliminate. ”Despre aceste amendamente vorbim, ele există. (…) E vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanță în sectorul public”, a răspuns Florin Cîțu.

Premier: Subvențiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut

Precizările pe care le-a făcut premierul luni, de la sediul PNL-ului, vin la două zile după ce, întrebat când ar putea apărea o decizie legată de sporurile bugetarilor, șeful Executivului spusese că ”multe dintre ele vor dispărea”.

”Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veți vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvențiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut. Și revin asupra acestui lucru”, a subliniat premierul, aflat la acel moment la Spitalul Militar, din Capitală, unde i-a fost administrată a doua doză de vaccin antiCovid.

297 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger