AcasăPoliticaLegea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată!

Legea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată!

parlament bugetulLegea bugetului de stat pe 2021 a fost adoptată!

Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021.

S-au înregistrat 234 de voturi „pentru” şi 170 de voturi „împotrivă”. Proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern. Nu au fost adoptate amendamente.

Dezbaterile parlamentare au durat 5 zile

După cinci zile de dezbateri parlamentare, coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR a reușit să mențină proiectul bugetului de stat în varianta venită de la Guvern, fără nicio modificare în plus.

Amendamentele PSD și AUR au fost respinse de majoriatatea parlamentară pe bandă rulantă iar opoziția a încercat fără rezultat să boicoteze lucrările invocând chichițe pe procedură.

Cu o zi în urmă ședinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului nu a fost lipsită de incidente, parlamentarii PSD au boicotat discursul premierului Florin Cîțu și au încercat să retrimită proiectul înapoi la comisiile de specialitate.

Deputații și senatorii au continuat dezbaterile până târziu în noapte iar ședinţa plenului reunit a fost suspendată, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2,00.

Bugetul de pensii: 90,08 miliarde lei

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

author avatar
Andrei Ștefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger