AcasăPoliticaLeapșa cu PNRR

Leapșa cu PNRR

Gata cu Planul Național de Redresare și Reziliență, l-am rezolvat! Avem banii pentru tot ce ne-am propus. Nu, Cîțule, iar minți, n-ai niciun ban. Niște acorduri de principiu nu înseamnă că ai și banii în buzunare. E ca atunci când ți se spune „ai de luat”, iar portofelul tău tot chel este.

Cristian Ghinea, pupilul Monicăi Macovei, ministru și pe vremea lui Cioloș, cu rezultate zero, dar și acum, sub aripa coaliției, cu aceleași performanțe, a dat-o la întors. Trei tentative de a pune la punct PNRR, trei eșecuri. Comisia Europeană i-a dat cu flit și l-a trimis la plimbare. S-a scuzat lamentabil, că el atât a putut face. În fond, e treaba guvernului, că nu e planul lui, el nu redresează pe nimeni. Așa că PNRR a ajuns la Cîțu, care a dat fuga cu el la Bruxelles. A vizitat colo, a mai făcut conversație dincolo, a trimis în țară poze colorate cu unul și altul și cică gata, ne putem apuca de treabă. Cu ce, căci banii nu apar când vrea el. Toată lumea subțire cu care a discutat a fost de acord cu ideile lui. Asta o spune el. La întoarcere, evident, buzunarele goale.

PNRR mai are de tras până să fie pus în practică. Comisia Europeană i-a pus în vedere că trebuie prezentat în Parlament, că trebuie discutat cu societatea civilă, cu patronatele, cu sindicatele. Aici l-a lovit unde-i drag voinicului. Cum să prezinte el planul în Parlament din moment ce de asta se ferește? Ca să vadă PSD ce conține și să înceapă să facă scandal? Ca să-i comenteze și să-i atace ideile de geniu, pe care a constituit monopol? Pe de altă parte, europarlamentarul PSD Victor Negrescu vine și spune că vizita la Bruxelles a fost un eșec. „Realitatea este că pe măsură ce trece timpul aflăm adevărul despre discursul festivist al guvernanților. Ultima analiză arată faptul că România nu este, de fapt, printre principalii beneficiari ai întregului plan și că nu a fost nicio negociere. Doar o formulă acceptată fără discuții.” Cîțule, n-auzi ce spune omul? Simte-te!

author avatar
Valentin Boeru
786 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger