AcasăPoliticaLa o zi după vizita în Israel, Ciolacu merge în Ucraina. „Două...

La o zi după vizita în Israel, Ciolacu merge în Ucraina. „Două obiective clare”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

La o zi după ce a fost în Israel, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu, Marcel Ciolacu urmează să ajungă în Ucraina. Vizita la Kiev are două „obiective clare” – a anunțat șeful Guvernului de la București, unul dintre ele fiind „promovarea drepturilor românilor din Ucraina”.

Guvernul a anunțat miercuri că premierul Marcel Ciolacu va participa în cursul zilei la prima ședință comună a Guvernelor României și Ucrainei, împreună cu mai mulți membri ai Cabinetului și experți din domeniile apărării, agriculturii, transporturilor, energiei, afacerilor interne și sănătății. Ședința va avea loc la Kiev.

Întrevederi cu Zelenski și cu Shmyhal

S-a mai anunțat că, în cadrul vizitei în Ucraina, Ciolacu va avea întrevederi cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, cu prim-ministrul ucrainean, Denys Shmyhal, alături de care va susține declarații comune de presă, dar și cu președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Unul dintre obiectivele vizitei la Kiev îl reprezintă promovarea drepturilor românilor din Ucraina – a ales să menționeze Marcel Ciolacu.

Unul dintre obiective: promovarea drepturilor românilor din Ucraina

„Vizita la Kiev are două obiective clare – promovarea drepturilor românilor din Ucraina și semnarea unor acorduri bilaterale importante, care să pună bazele unei colaborări mai aplicate în mai multe sectoare. Ucraina poate conta pe România acum și pe termen lung pentru că avem capacitatea de a deveni un centru de suport logistic pentru reconstrucția acestei țări”, a susținut Marcel Ciolacu, citat în comunicatul transmis de la Palatul Victoria.

Pe parcursul vizitei în Ucraina, premierul Ciolacu va depune o coroană de flori la Zidul Apărătorilor Căzuți ai Ucrainei din Kiev și va participa la dejunul de lucru oferit în onoarea delegației române de către premierul Denys Shmyhal.

Alături de șeful Cabinetului de la București, la ședința comună a Guvernelor român și ucrainean vor participa vicepremierul Marian Neașcu, dar și mai mulți miniștri – cel al apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul energiei, Sebastian Burduja, ministrul agriculturii, Florin Barbu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Ștefan-Radu Oprea. De asemenea, vor fi prezenți și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, precum și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Tache: „Eșuatului stat român nu îi mai rămâne decât să plătească nota ultimelor ajutoare trimise Ucrainei”

Jurnalistul Cătălin Tache a făcut referire, în ediția de miercuri a „Naționalului”, la recenta prezență în Israel a șefilor ministerelor de Externe și Apărării Naționale. Dar și la vizita pe care a făcut-o, la București, zilele trecute, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. „Ministrul român al Apărării Naționale a pus piciorul pe pământ israelian. Ministrul român de Externe, la fel… Numai că, înconjurați de agenții israelieni oricum frustrați de umilința la care i-au supus ”desculții” de la HAMAS, Angel Tîlvăr și Luminița Odobescu par pur și simplu niște ”caricaturi”! (…)

Așa că, ghinion, de ce ne era frică, uite că nu am scăpat… Astfel că eșuatului stat român nu îi mai rămâne decât să plătească nota ultimelor ajutoare trimise Ucrainei. Obținerea și livrarea obuzelor de antiaeriană intrând de acum strict în obligațiile autorităților române, conform angajamentului luat de Klaus Werner Iohannis la ultima descindere a lui Volodimir Zelenski la București”, a scris Cătălin Tache.

Citiți mai multe aici: SE APROPIE…

author avatar
Andrei Coman
418 afisari

5 COMENTARII

  1. Primul obiectiv e să aibă de unde se întoarce și al doilea să poată promova asta le televizor. Restul obiectivelor au fost rezolvate de vizita eroului la București, adică România să dea bani, arme etc.

  2. Dragi Compatrioti!

    In 1949 Armata Generalissimului Ciang Kai Shek, fiind invinsa in China de Armata Rosie a lui Mao Zedong a ocupat Taiwanul stapinind Taiwanezii ca pe niste sclavi sub protectia Cartelului Militar American pina in zilele noastre. Se poate repeta aceasta istorie cu UcraNazistii lui Zelenski care maninca acum bataie de la Armata Rosie a lui Vladimir Putin in Ukraina? Pot veni UkraNazistii sa ocupe Romania si Bulgaria ai caror locuitori sa fie tinuti in sclavie de Regimul Zelenski sub inalta protectie a aceluias Cartel Militar American?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger