Cauta

La moartea unui geniu

A trecut și ziua a cincea. Sunt amărât și revoltat. Presa ticăloșită nu a vrut să scrie că Emi a plecat cu pianul dintre noi pentru a le cânta îngerilor. Nici măcar că, de acum înainte, în bunătatea lui proverbială, îi va împrumuta cu bani de barbut doar pe vecinii din cimitir, domiciliat fiecare după posibilități. Sunt trist. Și acum îmi sună în urechi tânguirea disperată a unei doamne, la poarta cimitirului. Îngerule, îngerule! Îngerul mamei înger!

Cred că era mama lui. Numai o mamă poate fi atât de distrusă că îngerul ei cămătar, barbugiu și șantajist a plecat la îngeri fără cuțit la el. Dacă îl atacă Sfântul Petre cu vreo ulucă de la Poarta Raiului? Cum să se apere îngerașul ei?

Șase-șase!

Nu râd de durerea oamenilor, în clipele acestea, deși tentația este mare. Mă abțin. Râd de Poliție și de Jandarmerie. Ar trebui date în judecată, au făcut spectacol la moartea unui înger. Au împărțit măscuțe în condițiile în care, dacă te prind pe stradă fără, îți pardon o amendă de plângi mai tare ca la moartea lui Emi Pian.

Râd pentru că ne apărau în exces de niște cetățeni, interlopi ce-i drept, care nu aveau de gând să ne atace. S-a văzut că „băieții” nu aveau treabă cu noi, ci cu berbecuții, cu purcelușii puși la proțap și cu fripturile de parastas. Caz în care, să mă ierte milițienii de la priveghi că i-am beștelit acum câteva zile, ar trebui să se apere întâi de ei și de șefii lor.

Și mai râd de televiziunile care au transmis live de la îngropăciune, transformând-o în eveniment național. Totul însoțit de comentarii absurde, de supoziții, de aprecieri din studiouri. Am văzut chiar și un analist politic invitat să-și spună opinia. Opinia despre ce? Era moartea sau învierea lui Pian? Am asistat la un regal de prostie și de preacurvie profesională.

Nici cu ceilalți nu mi-e jenă. Am văzut cum se aruncau petale de flori pe drumul mortului. Așa e obiceiul. Am văzut și cum „băieții” îl aplaudau ca pe-un actor. Nu știu în piesa cui a jucat. Am auzit și cum îi scandau numele, de parcă dăduse gol în poarta Braziliei. Nu știam că geniul Pian trebuia aplaudat și ovaționat. Voi ține minte la următorul geniu al barbutului, căzut lângă zarurile cu șase-șase. Sau înger, depinde din care parte a Raiului privești.

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version