AcasăPoliticaLa moartea unui geniu

La moartea unui geniu

A trecut și ziua a cincea. Sunt amărât și revoltat. Presa ticăloșită nu a vrut să scrie că Emi a plecat cu pianul dintre noi pentru a le cânta îngerilor. Nici măcar că, de acum înainte, în bunătatea lui proverbială, îi va împrumuta cu bani de barbut doar pe vecinii din cimitir, domiciliat fiecare după posibilități. Sunt trist. Și acum îmi sună în urechi tânguirea disperată a unei doamne, la poarta cimitirului. Îngerule, îngerule! Îngerul mamei înger!

Cred că era mama lui. Numai o mamă poate fi atât de distrusă că îngerul ei cămătar, barbugiu și șantajist a plecat la îngeri fără cuțit la el. Dacă îl atacă Sfântul Petre cu vreo ulucă de la Poarta Raiului? Cum să se apere îngerașul ei?

Șase-șase!

Nu râd de durerea oamenilor, în clipele acestea, deși tentația este mare. Mă abțin. Râd de Poliție și de Jandarmerie. Ar trebui date în judecată, au făcut spectacol la moartea unui înger. Au împărțit măscuțe în condițiile în care, dacă te prind pe stradă fără, îți pardon o amendă de plângi mai tare ca la moartea lui Emi Pian.

Râd pentru că ne apărau în exces de niște cetățeni, interlopi ce-i drept, care nu aveau de gând să ne atace. S-a văzut că „băieții” nu aveau treabă cu noi, ci cu berbecuții, cu purcelușii puși la proțap și cu fripturile de parastas. Caz în care, să mă ierte milițienii de la priveghi că i-am beștelit acum câteva zile, ar trebui să se apere întâi de ei și de șefii lor.

Și mai râd de televiziunile care au transmis live de la îngropăciune, transformând-o în eveniment național. Totul însoțit de comentarii absurde, de supoziții, de aprecieri din studiouri. Am văzut chiar și un analist politic invitat să-și spună opinia. Opinia despre ce? Era moartea sau învierea lui Pian? Am asistat la un regal de prostie și de preacurvie profesională.

Nici cu ceilalți nu mi-e jenă. Am văzut cum se aruncau petale de flori pe drumul mortului. Așa e obiceiul. Am văzut și cum „băieții” îl aplaudau ca pe-un actor. Nu știu în piesa cui a jucat. Am auzit și cum îi scandau numele, de parcă dăduse gol în poarta Braziliei. Nu știam că geniul Pian trebuia aplaudat și ovaționat. Voi ține minte la următorul geniu al barbutului, căzut lângă zarurile cu șase-șase. Sau înger, depinde din care parte a Raiului privești.

author avatar
Valentin Boeru
32.183 afisari

30 COMENTARII

  1. Problema e ca interlop sau ce ai fi trebuie Sa iti pazesti spinarea chiar daca ai 1000 de veri si orice rau ,, faci, trebuie Sa iti asumi raspundere, folosesc exzact spusele defunctului, ,va spun sincer Cu scuze fata de familia indurerata,,,in multe suflete ,nevinovate, rivale sau chiar prieteni,,,au incoltit zambeze ascunse si bucurii ce nu Le poz afisa ca ,Pian ( d.zeu Sa.l odihneasca) a trecut in lumea celor drepti,,,Mai devreme sau mai tarziu toti vom trece in lumea celor drepti,,insa diferenta Sa o faca Dumnezeu nu.mana omului.

  2. SĂ MĂ IERTE DUMNEZEU DAR ACU CHEAR NU E TREABA NOASTRĂ SĂ JUDECĂM DUMNEZEU SA IL JUDECE !! DAR NICI CHEAR AȘA CÂND MOARE UN OM DE VALOARE CARE A FĂCUT CEVA PENTRU ROMÂNIA NU E BĂGAT ÎN SEAMĂ ȘI UN GUNOI ORDINAR DOAMNE IARTĂ MA CĂ SPUN AȘA TOATE TV ȘI TOATE ZIARELE A MURIT PIAN ȘI CE ? CINE E ĂSTA CE A FĂCUT EL PENTRU ROMÂNIA CA SĂ IL DAȚI PE TOATE STIRILE PROTV ȘI ALTE SĂ VĂ FIE RUȘINE !!!

    • Asta se promovează acum, televiziunile din ce sa trăiască, și oamenilor le place „spectacolul, circul și teatrul” gratuit.

  3. O parodie tipic romaneasca…te apuca greața de tot ceea ce vezi si auzi…tiganii sint o specie ce se dezvolta cu repeziciune( nestiind ce este prezervativul rezultatul se vede)…presa si militienii niste slugi ce isi etaleaza public nemernicia, dealtfel cu asta se hraneste poporul( ceea ce a mai ramas din el)

    • Alta prostie nationala, sa intrebi cati, de parca ar fi spus, sau ar trebui, putea sa stie cineva.
      Sau, poate-l crezi chiar inger :)))

  4. Gargaragii si lichelele din PNL care se tavaleau pe jos cand nu erau la putere de grija poporului,acum apara tiganii,ii doare in cot de popor.Ce face fiscul liberal cu cioarele astea care au palate,limuzine de lux,fac prostitutie,vand droguri,fura,insaeala ??Ei poti raspunde Orbane,tu care sari cu parul la conationalii tai(psd-isti) dar aperi tiganii???Concluzia mea e ca esti ruda cu ei,ca esti cam negrut si tu.

  5. du-te dupa el!… daca sunt mafioti, interlopi de ce nu erau arestati? ori li se permite ori presa suge p**a. tigani , indieni, albi , negru sunt oameni…si din cauza frustarii si invidiei din voi nu observati ca acest om a fost omorat, baiat tanar cu copii care moare inainte de vreme

    • Trebuie sa fii prost rău sa crezi că lumea judeca fupa culiare sau rasa. Judeca dupa fapte! Alea ale alora care ne-au facut „taganii Europei”, alea care au facut sa se spuna „te porti ca un tigan” la orice purtare urata, negativa ptr ca asa se poarta ei, si alea care le vedem zi de zi la tv cu topoare, cutine, pistoale in incaierari intre ei sau clanuri, asa cum toti stim deja purtările lor!

      Frustrare de ce ar fi dupa mintea ta goala? Ca nu joaca barbut, ca nu este tigan sau penal, ca nu a aparut in rahatul de tv ca derbedeu, infractor? Poate pentru tine asta ar fi valoare si ai vrea!

      Dar acti băieți tineri cu copii au omorat satrele astea, daca pana si intte wi se omoară? Dar cati parinti au lasat fara fete sau copii fara mame, furandu-le si obligandu-le sa se prostitueze?
      Este doar karma..si doar cea de aici!

      • Tiganimea a distrus imaginea României, eu cred că Hitler de ei trebuia să scape lumea!

  6. Acum Jandarmeria si Politia era paza pentru cei peste 500 de participanti la inmormantare (care trebuiau sa fie maxim 50), le dadeau masti si dezinfectant. La 10 august, au stiut doar sa gazeze femei cu copii in brate si batrani, sa bata oameni care isi platesc impozitele si taxele. La scursurile astea care nu au vazut cum e sa muncesti o singura zi din viata lor, si carora le platim noi cu totii ajutoare sociale si de handicap si alocatii si probabil multe altele de care nu stim, le iau apararea, ii protejeaza. Ce chestie, nu? Un stat mafiot o sa aibe intotdeauna grija de mafioti, nu de oamenii cinstiti. O sa mai treaca 500 de ani pana se indreapta lucrurile. Si sunt optimist.

    • INTERLOPI LUI DRAGNEA AU CAPTURAT ROMANIA HAIDETI LA VOT SA SCAPAM DE PSD RUSINE PT MILITIENI RUSINE PT ROMANIA APARA INTERLOPI

  7. Problema e ca daca nu era taiat taia el. Asta e cultura lor atat ai duce bibilica, ati uitat de moartea handbalistului roman Cosma in Ungaria? Cand ai analiști de tagma lui Vanghelie sau domnisoare zglobii dornice de aventura, nici presa nu o scalda mai bine. Totul sta de la Fisc nu de la politie. Daca le pune sechestru pe masini si palate ca nu au impozit si acte de venit legal pt ele, atunci pt jandar si politie ar fi mura in gura. Interlopul nu ar exista in ??.

  8. Ne-a cocalizat tara satul si portul romanesc. Ne-a interlopizat media caracterul si periferia. Ne-a asemuit rom, rromului. Ne-a furat fetele sa le siluiasca si tavaleasca in occident. Ne-au facut de ras in strainatate. Ne-au furat voturile.

  9. Am avut o verisoara monument de frumusete, sculptura lui Dumnezeu in om. A fost siluita si apoi a zis ca mai bine o omora decat sa-i ia onoarea de fata. Ce credeti ca au facut psihopatii?
    Au omorât-o .

  10. Sa ne kkm in bafta lui de jeg ordinar, pacat ca a crapat numai el si nu tot clanul. Moartea mizeriei umane care a fost acest interlop trebuia sarbatorita la TV cu baloane si muzica de petrecere .

  11. SA RASPUNDA CEI CARE AU DESFIINTAT 2, 15‐ul!
    CINE SI DE CE ???UITATI CE SE INTIMPLA ACUM, E BINE D LOR( ma refer la cei care au luat decizia desfiintarii ….)
    CUI A FOLOSIT DESFIINTAREA 2 ,15 ului???
    CARE E SAU CARE A FOST MIZA DESFIINȚĂRII‐RESTRUCTURARII-REORGANIZARII, sau CE A FOST CAND A FOST???

    • Ai fost la un bilanț al 2,15? Eu da. Trebuia desființat de mult. Activitate în folosul cetățean, tara = 0%, în folosul derbedeilor politici 100%. Doar turnătorii cu care se santajau între ei. 0 (zero) trimiteri în judecata și sesizări parchet.

  12. In loc sa va „tiganiti” in cotradictoriu,mai bine ati baga de seama si ati aprecia ca asa cum a decretat Catu nu demult la Clubul diplomatilor,deja traim intr-o „Romanie moderna”.Fapt pt. care I-a multumit in direct si cu respectul omagial cuvenit,marelui ctitor al „Romaniei moderne”,hotului de case cu acte false dovedit in Justitia care inca nu devenise total „independenta” sub controlul lui.Iar dela Bruxeles,am aflat in direct dela „marele ctitor”,ca Romania este si „Stat de drept”.Ce vedeti in Romania reala doar vi se naluceste.Cat priveste baragladina pe care idiotii din presa o gratula cu apelativul „Seful Romaniei”,sa nu vamiratii daca in curand va fi decorat post mortem,cu onoruri de „Sef de Stat” ce a fost.Dumnezeu sa-i dea cu „supendare”,a fost un „om de valoare” care-si achita cotizatiile la timp cu varf si indesat,alfel nu l-ar fi pazit Velea zi si noapte.

  13. Exact de asta ar trebui sa dispareti pe fata pământului: comportamentul asta care-l aveti totindi transimis din animal (croncanitoare) in animal generații!
    Doar agresivi, infractori, doar rau faceti in jur si între voi, si ami ales altora.
    Faceți un bine rasei umane si duceti-va toti duce el daca nu va civilizati in veci. Mai putin cateva exceptii, care cinste si respect lor, au reusit sa se ridice din mizeria semintiei voastre, doar cac sunt extrem de puțini ” oameni” in rasa voastra care nu vrea in nici un fel sa se civilizeze!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger