AcasăPoliticaLa Congresul la care a fost ales presedinte al PMP, Basescu a...

La Congresul la care a fost ales presedinte al PMP, Basescu a reluat subiectul constructiei unei moschei in Capitala

Avand in vedere ca instanta a respins definitiv varianta schimbarii denumirii partidului din PMP in Miscarea Populara (MP), liderii de la centru ai formatiunii s-au vazut nevoiti sa reconfirme conducerea formatiunii, redevenita la titulatura cu trei litere- PMP.

Iar acest lucru s-a facut duminica, in cadrul Congresului Extraordinar al PMP, de la Parlament, la care au participat in jur de 3.000 de oameni si in cadrul caruia Traian Basescu a fost ales, in unanimitate, lider al partidului, in timp ce Eugen Tomac a fost desemnat presedinte executiv, iar Cristian Diaconescu si Sigfried Muresan prim-vicepresedinti. „Conducerea la varf a fost afectata. Ca atare, vom reproduce conducerea Miscarii Populare la Partidul Miscarea Populara”, le-a transmis Basescu delegatilor aflati in sala.

Insa poate cel mai clar retinut aspect asupra caruia s-a oprit Traian Basescu, in contextul recentei vizite in Turcia a succesorului sau la prima functie in stat, si al discutiilor avute de acesta din urma cu liderul de la Ankara inclusiv pe acest subiect, a fost acela al chestiunii construirii unei moschei in Bucuresti. A fost o tema pe care fostul lider de la Cotroceni a readus-o in discutie de la tribuna salii, stiut fiind faptul ca seful MP nu s-a aratat deloc de acord cu un astfel de proiect. „Daca domnul Erdogan vrea sa construiasca o moschee, Romaniei trebuie sa i se dea teren pentru o catedrala. Aici discutam de o moschee, ceea ce inseamna pelerinaj. Ce a oferit Erdogan in schimb – o capela… (…) Capela o putem avea si fiecare in casa, intr-un coltisor”, a atras atentia Traian Basescu.

Nu in ultimul rand, fostul sef al statului a subliniat un alt aspect, cel legat de faptul ca subiectul a tot fost discutat de ani de zile, inca de pe vremea predecesorilor sai la Cotroceni. „Nici un presedinte pana la Iohannis n-a spus: ‘da, construiti moschee, ca eu o sa fac o capela’ „, a precizat Traian Basescu, care nu a pierdut ocazia sa faca si o gluma pe seama actualului lider de la Cotroceni. „Domnul presedinte Iohannis ne-a aratat, la Ziua Unirii, la Iasi, ca are o caciula cu care putem sa-l facem si muftiu la moschee”, le-a transmis liderul PMP, razand, de la tribuna salii, delegatilor partidului sau, prezenti la Palatul Parlamentului la congresul formatiunii.

281 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger