AcasăPoliticaKlaus Iohannis seamănă panică printre români. A vorbit despre ameninţările care ne...

Klaus Iohannis seamănă panică printre români. A vorbit despre ameninţările care ne privesc!

klaus iohannisKlaus Iohannis seamănă panică printre români. A vorbit despre ameninţările care ne privesc!

Klaus Iohannis a declarat, luni, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă că zilnic observăm că provocările şi ameninţările se diversifică şi devin din ce în ce mai greu de combătut şi ”este necesar ca vigilenţa noastră să crească”.

Şeful statului a participat, deci, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, alături de premierul Florin Cîţu, secretatul general al NATO, Mircea Geoană, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru relaţii interinstituţionale şi prognoză, Maros Šefčovič, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

România, un pol de excelenţă?

Am încredere că acest proiect va aduce valoare adăugată în contextual geopolitic actual. Zilnic observăm că provocările şi ameninţările se diversifică şi devin din ce în ce mai greu de combătut.

Este necesar ca vigilenţa noastră să crească şi avem nevoie de conceptele şi intrumentele adevcate pentru a răspunde pe măsură.

Trebuie remarcat că democrațiile sunt afectate în special de astfel de amenințări, dar trebuie spus și că pe termen lung democrațiile sunt și cele mai bine echipate pentru a le răspunde.

Reziliența societală pe care tocmai am evocat-o este doar o parte a problematicii rezilienței și un indicator în sine al complexității pe care centrul inaugurat astăzi va trebui să o desfășoare.

Contextul pandemic a evidențiat și mai pregnant reziliența că reziliența trebuie să fie un obiectiv central”, a declarat Klaus Iohannis.

Vom promova obiectivele României și ale NATO. Dorim să devenim un pol de excelență.

Apreciez prezența domnului Mircea Geoană și a vicepreședintelui Comisiei Europene. România demonstrează din nou că își îndeplinește angajamentele și că este un furnizor de securitate, nu doar un beneficiar”, a concluzionat președintele.

author avatar
Andrei Ștefan
694 afisari

14 COMENTARII

  1. Mana cereasca pentru mine , totul e sa nu fiti agresivi , stati relaxati , va rezolva baiatu mintenas ….hihihihihi….

    • Vierme, ajungeau ăia care trântesc câte 8-10 puradei, așa-i? Retardelule mic ce ești!

      • nu stiu ce te-ai atacat asa, se vede ca gandesti cu fundul, omul se refera la politicieni lipsiti de c***e. trebuie sa ti-o explicam si pe asta? stii ce-s alea?

  2. Dle Presedinte ,cat de „EXPERT IN TOATE ” ne-ai dovedit ca NU ESTI ! :vezi gafele din parodia covid !,analizeaza-ti luarile de cuvant ;in povestea banilor aia 80 miliarde s-au dovedit niste imprumuturi cu clauze despre care n-ati suflat nimic ,iar PNRR s-a dovedit o INSULTA ADUSA ACESTUI POPOR !;ROMANIA POL DE EXCELENTA =ALTA GOGOASA !,prin ce exceleaza Romania azi ?,prin saracie ,prin datorii ,prin prostie ,printr-o guvernare pe datorii ,prin capastrul numit FMI ,BM ,prin OCHELARII DE CAL ??.Domnule presedinte ,ti-au cerut americanii sa le pregatesti terenul sa aiba unde-si reloca trupele asta-i amenintarea ??,asta-i birul catre inalta poarta si vrei sa imbrobodesti poporul asta amarat!.
    Ai promis un alt fel de politica !,ne-am lamurit ,nici asta nu-i mare scofala ,e ploconeala .

  3. @ Se remarcă deci o „lovitură” dată de englezi Uniunii Europene și „imperialismului german”, susținut și de „colaboraționismul francez și italian”, Uniunea Europeană încercând să reziste precum Uniunea Sovietică și țările din Tratatul dela Varșovia, prin înăsprirea restricțiilor și limitarea drepturilor universale ale omului exercitate în spațiul public , vremuri ce amintesc de alte vremuri,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger