AcasăPoliticaKlaus Iohannis se întâlnește cu Patriarhul Daniel. Discuțiile nu vor avea loc...

Klaus Iohannis se întâlnește cu Patriarhul Daniel. Discuțiile nu vor avea loc la Cotroceni

Iohannis, întrevedere cu Patriarhul Daniel. Discuțiile nu vor avea loc la Cotroceni (sursa foto: b1.ro)

Președintele Iohannis urmează să ajungă, marți la Reședința Patriarhală, pentru a discuta cu Patriarhul Daniel.

Întâlnirea este programată să înceapă la ora 13, din câte s-a anunțat din direcția Cotrocenilor. Nu s-au făcut publice și aspecte ce țin de agenda discuțiilor, însă se așteaptă ca una dintre teme să aibă în vedere campania de vaccinare.

Gheorghiță a discutat, zilele trecute, cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte

Întrevederea pe care Klaus Iohannis o va avea cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române vine în contextul în care s-a aflat că, zilele trecute, mai precis vineri, 12 februarie, conducerea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a avut discuții, în sistem videoconferință, cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte, cu atribuții în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Principalele teme dezbătute în cadrul discuțiilor pe care le-au avut șeful CNCAV, colonel doctor Valeriu Gheorghiță, și secretarul de stat din Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV, dr. Andrei Baciu, cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte ”au vizat aspecte de interes privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, precum și modalitățile de programare, beneficiile și importanța vaccinării în rândul populației.

Totodată, au fost discutate modul în care anumite practici religioase se pot adapta măsurilor de protecție sanitară, precum și importanța asigurării continuității dialogului din cadrul Consiliului Consultativ al Cultelor din România”, din câte s-a transmis într-un comunicat emis din direcția Comitetului național de Vaccinare antiCovid.

Conform aceleiași surse, ”reprezentanții celor 17 culte religioase prezenți la întâlnire (din totalul de 18 culte din România) și-au exprimat susținerea pentru procesul de informare a credincioșilor cu privire la Campania de vaccinare împotriva COVID-19 și au apreciat buna colaborare dintre CNCAV și Secretariatul de Stat pentru Culte.”

332 afisari

5 COMENTARII

  1. Johannis va pupa poala popii, sau invers
    PFA va pupa poala lui Johannis, statul parallel ce zice

  2. Stim ca dupa Vatican, bisericile ortodoxe is cele mai bogate din lume. Plavanu cand a auzit ca bugetul i muci, apeleaza la o dijma fara bir de la Preafericit in speranta ca guvernul lui sa treaca macar parleazul Pastilor…
    Ghinion.

  3. Plavanul neortodox, neroman , are misiunea sa saboteze si Biserica Ortodoxa , si asta s-a vazut dupa ce a fost pus in functie de stapanii sai externi cu interese antiromanesti !!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger