AcasăPoliticaKlaus Iohannis se distrează cu nervii partidelor. A ieşit şi a făcut...

Klaus Iohannis se distrează cu nervii partidelor. A ieşit şi a făcut anunţul enervant despre noul premier

Klaus IohannisKlaus Iohannis se distrează cu nervii partidelor. A ieşit şi a făcut anunţul enervant despre noul premier

Klaus Iohannis a ieşit în faţa ţării şi a anunţat ce decizie a luat. 

Klaus Iohannis a declarat, luni seară, după prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, că încă nu sunt întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanţii acestor formaţiuni şi mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condiţiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern„, a afirmat şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis convoacă Parlamentul pentru 21 decembrie

Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări, până când lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condiţiile pentru convocarea noului parlament şi intenţionez să convoc noul parlament pentru data de 21 decembrie, săptămâna viitoare, luni se va constitui noul Parlament„, a anunţat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, este nevoie de cel puţin încă o rundă de consultări. Şeful statului a purtat discuţii luni cu reprezentanţii PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament.

Cine sunt favoriţii pentru postul de prim-ministru?

Klaus Iohannis a avut consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.

PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru şefia Executivului şi un Guvern minoritar sau de uniune naţională, PNL îl susţine pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, AUR pe Călin Georgescu, iar liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat că Uniunea poate avea 2-3 persoane pentru funcţia de premier, însă fără a da nume.

author avatar
Andrei Ștefan
394 afisari

7 COMENTARII

  1. eu zic sa-l puna pe orban!!!!…dar nu ludovic,ci victor!!!…si uite asa hungaria se va uni cu patria mama…!transilvania…asta-i o propunere…alta propunere e sa-l numeasca pe donald trump…!!!!..oricum omul ramane fara serviciu….asa sua va deveni al 42 judet al romaniei…..acum nu stie ce sa aleaga prezidentul!!!..alta propunere…pe maia sandu de la moldoveni !!!..ne vom uni cu basarabia sau rusia…Jó napot kívánok johannis….

  2. Culmea mai exista dupa cum se vede indivizi tulburati la minte care-i sustin si acum dupa toate tampeniile si nelegiuirile facute de acest mecenar primitiv oribil Iohanis si acolitii sai vanzatori de tara de la aceste grupari pnl/usr !!!!!!
    Aceasta in conditiile in care iohanis a fost criticat dur de OSCE si acum de europarlamentarii germani !!!!

  3. & Mulți medici care vor să fie și politicieni , ? Ați remarcat dacă s-au înmulțit și epidemiile, pandemiile, de când s-au înmulțit și medicii în politică, ? Oare medicii politicieni mai tratează și pacienți, ?

  4. & Sunteți de părere că ar putea fi făcută și o evaluare despre activitatea medicilor în politică și despre evoluția bolilor la totalul populației de după anul 1990, ?

  5. Este clar ca domnul Presedinte, este ca de obicei, depasit de situatie si de functie, are nevoie un concediu de vreo 3 ani, sa-si revina

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger