AcasăPoliticaKlaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden! Cei doi şefi de stat...

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden! Cei doi şefi de stat s-au pus de acord (FOTO)

klaus iohannis-joe bidenKlaus Iohannis s-a întâlnit cu Joe Biden! Cei doi şefi de stat s-au pus de acord

Klaus Iohannis participă în perioada 1-2 noiembrie la Summitul liderilor mondiali care va avea loc în cadrul Conferinței Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26) de la Glasgow, Scoția.

Preşedintele României s-a întâlnit cu Joe Biden, cu această ocazie. Administrația prezidențială a publicat fotografii cu cei doi șefi de stat care își stâng mâinile.

Iohannis lucrează la limitarea efectele schimbărilor climatice

În cadrul reuniunii, președintele Iohannis va susține Declarația Națională, în care va transmite poziția României, cu accent pe demersurile pe care le face țara noastră pentru a limita efectele schimbărilor climatice. Totodată, președintele Klaus Iohannis va participa la evenimente în format multilateral și bilateral pe tema soluțiilor bazate pe natură la problema schimbărilor climatice și reducerea emisiilor din sistemul energetic.

Reuniunea COP26, care se desfășoară în perioada 31 octombrie–12 noiembrie, are un rol esențial în îmbunătățirea implementării Acordului de la Paris și limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius.

În acest sens, este de dorit un angajament global pentru zero emisii nete până în 2050, precum și pentru asumarea unor reduceri mari până în 2030. În același timp, se așteaptă ca statele dezvoltate să extindă substanțial finanțarea climatică pentru statele în curs de dezvoltare pentru a le sprijini eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice.

Cooperarea mai accentuată în domeniul cercetării și inovării este esențială în dezvoltarea de noi tehnologii verzi. De asemenea, soluțiile bazate pe natură, precum împăduririle, joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice.

author avatar
Andrei Ștefan
352 afisari

1 COMENTARIU

  1. Unde s-au intalnit ??? Pe coridor, la (scuzati) umblatoare, ca din relatare pot crede orice.??? Cu ce se va lauda cotroceanu ??/ Ca importam energie electrica deoarece a inchis minele de carbuni si implicit termocentralele, ca Cernavoda e in colaps din cauza guvernului meu, ca hitrocentralele nu mai produc aproape nimic din cauza colmatarii barajelor , la care nu s-a facut nimic, ca luam energia verde doar cand punem capul si ne culcam pe un snop de fan ??? Astea o sa le spuna ??? O sa fie super. Americanul o sa-l intrebe daca umblam goi, avem pene de vultur in par , fumam pipa pacii si vanam ursi ca bizoni nexam. SUPER intalnire… la nivel, ei inalt, noi jos…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger