AcasăPoliticaKlaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază...

Klaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază el miniştri!

iohannis-stelian-ionKlaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază el miniştri!

Klaus Iohannis s-a enervat din cauza reformei din Justiţiei şi trece el treabă. Adică ar insista pentru remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Deocamdată, Stelian Ion este susținut de liderii USR PLUS, iar o încercare de remaniere fără acordul partidului său ar putea provoca o criză guvernamentală mult mai profundă decât în cazul îndepărtării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

De ce e supărat Iohannis pe Stelian Ion?

Şeful statului e nemulțumit că Stelian Ion continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută”, spunea Klaus Iohannis zilele trecute.

Cum i-a răspuns ministrul Justiţiei lui Iohannis?

Stelian Ion i-a răspuns în aceeași zi printr-o postare pe Facebook în care a tratat pe larg subiectele fierbinți. El a listat marile probleme și a spus că ”blocajul vine din coaliție și Parlament, nu de la Ministerul Justiției”.

Ministrul Justiției a mai scris că ”îi transmit președintelui rugămintea de a se implica în depășirea acestui blocaj”, trimitere la faptul că Iohannis nu a organizat consultări pe tema justiției, deși UDMR a anunțat public că blochează desființarea SIIJ.

În ceea ce privește desființarea SIIJ, președintele Iohannis e mai degrabă înclinat să păstreze situația actuală, potrivit surselor G4Media.ro, în timp ce ministrul vrea să adopte o soluție radicală de desființare, așa cum de altfel a cerut și Comisia Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan
1.115 afisari

9 COMENTARII

  1. La Comisia Europeana sunt unii cu mentalitate de bolsevici.Sunt invatati sa dicteze,sa recomande sa bage gunoaiele sub pres,la fel ca Taica Lazar. CE a inchis ochii,a incalcat propiile Legi atunci cand a cocotat-o pe Kovesi la ei in pom,desi stiau bine ca penala are Dosare penale aflate in cercetare la SIIJ,nu intrunea conditia obligatorie de a fi calificata ca procuror de Inalta Curte,ci doar ca procuror de Tribunal,mare diferenta. In loc sa intre in legalitate,s-o trimita pe Luluta acasa sa raspunda in fata Legii, ( nimeni nu este mai presus de Lege ) ii invata carte pe magistratii dela CSM Iohanus,CE bate din picior impreuna cu cei doi Hoti de case,chirii si garsoniera cu acte false, musai sa fie desfiintata SIIJ s-o scape pe cocotata,pe portocalii si securistii din campul tactic,unitatile de elita,pe cei doi Hoti de case si alti interlopi,interlopii din Justitia mea independenta,sa-i faca Alba ca zapada.Saru’ mana Coana UE,vreti ca si UE sa fie un stat de drept Mafiot la fel ca statul de drept Mafiot Romania ( stia Basescu ce spune ) ?Acestea sunt faptele adevarurile Care „ne doare capetele,”nu putem dormi.

    • „sunt unii cu mentalitate de bolsevici” – Mai bolsevici ca bosorogii de pe vremea comunismului fosti profesori de fizica si ajunsi azi la putere care-si creaza partidul lor si denumesc prim-ministru incalcand Constitutia , greu mai gasesti in Europa , mai bolsevici decat unii care imprumuta miliarde si fac cadou de miliarde prin OUG , greu de gasit , in final bolsevismul este de origine romanesc si adoptatadupa cel al lui Putin , sunt ca doua picaturi de apa , diferenta este ca romanii sunt mult mai mamaligari de cat rusii din opozitie

  2. Justiția diabolică se construiește prin: Numiri politice, execuții la ordin, şantaj, despotism, tiranie!
    Nu este semn de sănătate să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă.
    Unde anume în Constituția României sau vreo lege scrie că statul român are dreptul să-şi transforme cetățenii în cobai, forțându-i să se vaccineze cu seturi experimentale care UCID?

  3. Servicii secrete și interese oculte care vor sa impuna tarilor membre statutul de colonie. Asta e UE și de-asta Polonia și Ungaria sunt în situația de a-i spune PA. Nu mai exista reguli decât înțelegeri dintre servicii și Oculta. Cauza e de natura economica, adică UE se scufunda iar bogații vor sa arunce falimentul în cârca săracilor. Pentru asta au nevoie de oameni compromisi sau mediocrii pe care să-i manipuleze cum vor și prin intermediul cărora sa impuna forța acestei UE, cui vor ei. România a fost și este o prdanta in cadrul acestei UE, o vaca bună de muls și deposedat de bogățiile ei. Restul sunt palavre.

  4. O apara pe Luluta, ca-i in vizorul SIIJ, si pe multi altii, si ce a revenit din vacanta ?

  5. Sij are rolul sa cerceteze procurorii corupti. Eu zic sa fie incurajat Sij pentru a scapa de procurorii judecătorii si avocatii mafioti din sistem. Asta isi doreste si Udmr o continuitate a urmariri dosarelor lor. Asta ne dorim si noi romanii.
    Dreptate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger