AcasăPoliticaKlaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază...

Klaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază el miniştri!

iohannis-stelian-ionKlaus Iohannis s-a enervat şi se bagă unde nu-i fierbe oala: concediază el miniştri!

Klaus Iohannis s-a enervat din cauza reformei din Justiţiei şi trece el treabă. Adică ar insista pentru remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion.

Deocamdată, Stelian Ion este susținut de liderii USR PLUS, iar o încercare de remaniere fără acordul partidului său ar putea provoca o criză guvernamentală mult mai profundă decât în cazul îndepărtării lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

De ce e supărat Iohannis pe Stelian Ion?

Şeful statului e nemulțumit că Stelian Ion continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută”, spunea Klaus Iohannis zilele trecute.

Cum i-a răspuns ministrul Justiţiei lui Iohannis?

Stelian Ion i-a răspuns în aceeași zi printr-o postare pe Facebook în care a tratat pe larg subiectele fierbinți. El a listat marile probleme și a spus că ”blocajul vine din coaliție și Parlament, nu de la Ministerul Justiției”.

Ministrul Justiției a mai scris că ”îi transmit președintelui rugămintea de a se implica în depășirea acestui blocaj”, trimitere la faptul că Iohannis nu a organizat consultări pe tema justiției, deși UDMR a anunțat public că blochează desființarea SIIJ.

În ceea ce privește desființarea SIIJ, președintele Iohannis e mai degrabă înclinat să păstreze situația actuală, potrivit surselor G4Media.ro, în timp ce ministrul vrea să adopte o soluție radicală de desființare, așa cum de altfel a cerut și Comisia Europeană.

author avatar
Andrei Ștefan