AcasăPoliticaKlaus Iohannis, mişcare-BOMBĂ de ultim moment: căderea Guvernului i-a dat planurile peste...

Klaus Iohannis, mişcare-BOMBĂ de ultim moment: căderea Guvernului i-a dat planurile peste cap!

klaus-iohannis-parlamentKlaus Iohannis, mişcare-BOMBĂ de ultim moment: căderea Guvernului i-a dat planurile peste cap!

Klaus Iohannis a făcut o primă mişcare după ce Guvernul Cîţu a căzut la moţiunea de cenzură. Președintele și-a amânat cu câteva ore plecarea în Slovenia unde urmează să participe la reuniunea Informală a Consiliului European.

Mai mult ca sigur, această decizie este legată de rezultatul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu, dezbătută marți, în plenul Parlamentului, la zece zile după ce Iohannis l-a susținut pe premier în câștigarea președinției PNL.

Este greu de anticipat în cest moment care va fi strategia liderului de la Cotroceni în ceea ce pivește desemnarea unui nou premier, după ce Florin Câțu a fost demis în urma moțiunii.

Ce va face Klaus Iohannis?

Urmează ca președintele României să invite partidele la Cotroceni pentru consultări legate de formarea unei noi majorități și desemnarea unui nou premier.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Şi dacă preşedintele Klaus Iohannis va insista să îl desemneze tot pe Florin Cîţu premier, teoretic nu se poate face, pentru că există o decizie a CCR care îl împiedică să facă acest lucru.

O altă variantă ar fi ca şeful statului să desemneze un premier de sacrificiu şi aici sunt vehiculate numele lui Nicolae Ciucă sau Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor Publice, un apropiat al lui Florin Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.550 afisari

8 COMENTARII

  1. sunt curios, daca iohan insista cu citu, premier, pot astia de l-au mazilit pe florinache sa voteze si o suspendare de presedinte ptr klaus?

  2. Orban va reusi sa transforme un esec intr un succes ?
    Ii va ingenunchea pe pedelistii care s au pozat cu Citu ?

    • N-ar fi rau,dar iohannis e problema,el a insistat sa fie debarcat Orban imediat dupa alegeri…Orban insa nu mai poate sa-si vada viitorul intr-un partid acaparat de pedelisti,va putea fi o propunere ca tehnocrat,daca isi va da demisia din partid….Eu nu cred ca mafiotii portocalii care au fost ajutati de presedinte sa-l debarce pe Orban din fruntea partidului,nu vor face si a doua miscare,sa-l dea afara din partid..oricum ,Orban a dovedit ca e un bun jucator de sah,spre deosebire de iohann,un jucator mediocru de golf..

  3. Atmosfera este propice , se apropie propunerea de suspendare a proaspàtului decorat . Este clar cà existà acea treime de parlamentari !
    Sustinerea fostului Prim Ministru a uumplit paharul parlamentar ! 281 este o cifrà care se adreseazà si Presedintelui , deopotrivà .
    Ludovic Orban va da lovitura de gratie formînd o aripà dizidentà a PNL ului
    El nu va perde aceastà ocazi în aur . Echipa câstigàtoare 281 se va trezi din somnul înselàtor al puterii ! Actualul PNL se va subtia ca celàlat partid istoric,PNT si va dispàrea în ceatzà ! Iohannis va pleca si el cît de curînd , a perdut sustinerea , PNL nu mai rezistà , pînà la Cràciun Cîtu va fi seful unui partid de buzunar .

  4. adica sa puna un ciumec si parlamentul sa nu-l voteze? pai oricare e mai bun decat florinel, poate cu exceptia lui valceanu dar fac prinsoare ca si valceanu nu va demisiona ptr ca vrea iohan. cred in continuare ca pnl-ul ii pune capat mandatului lui iohan inainte de 2022. nu cred iohan va prinde revelionul la cotroceni! la sibiu, mai mult ca sigur dar in dealul cotricenilor slaba speranta daca mizeaza pe citu.

  5. Ce sa mai invite la Cotroceni sa faca iar pe jupanul Romaniei.Sa-l suspende tantalaii,acum cat e fierul cald. Sa se duca dracu dupa Cocartzu sa lase Tara sa-si revina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger