AcasăPoliticaKlaus Iohannis, întâlnire de urgență! Președintele a băgat liderii coaliției în ședință,...

Klaus Iohannis, întâlnire de urgență! Președintele a băgat liderii coaliției în ședință, după tensiunile pe buget

Klaus IohannisKlaus Iohannis, întâlnire de urgență! Președintele a băgat liderii coaliției în ședință, după tensiunile pe buget / foto: Administrația Prezidențială

Discuțiile despre buget din ultima perioadă l-au determinat pe Klaus Iohannis să organizeze o ședință de urgență, pentru a stinge tensiunile din coaliție.

Liderii coaliției de guvernare sunt invitați luni, la Vila Lac, să poarte discuții cu președintele pe tema bugetului de stat pentru 2021, potrivit stiripesurse.ro. Proiectul se află încă în dezbatere publică și ar trebui adoptat de guvern și apoi trimis în Parlament.

Întâlnirea convocată de președinte încă din urmă cu câteva zile vine pe fondul discuțiilor intense din coaliție pe tema bugetului și a constrângerilor bugetare.

Partidele de coaliție încă negociază bugetul de stat

Klaus Iohannis vrea să se asigure că nu vor exista probleme în coaliție în privința adoptării bugetului, după ce între partenerii de guvernare au apărut mai multe tensiuni. La discuții va participa și premierul Florin Cîțu.

Liderii celor trei partide din Coaliția de guvernare s-au reunit luni într-o nouă ședință tensionată pe tema legii bugetului, după ce miniștrii USR PLUS au amenințat că nu vor vota bugetul din cauză că ministerele lor nu au primit banii pe care i-ar fi dorit.

Controverse pe buget

Guvernul a publicat joia trecută proiectul de buget pentru anul 2021. Deficitul bugetar ar fi astfel de 80 mld. lei, adică 7,16% din PIB. Salariile buge­tarilor sunt îngheţate la nivelul lunii de­cem­brie 2020 pentru anul 2021. Aceasta este principala măsură dintr-un set care ar urma să aducă bugetului de stat o economie de 17,6 mld. lei.

Altă măsură este creşterea punctului de pensie în ianuarie 2022, în loc de sep­tem­brie 2021, când pensiile erau pro­gra­mate să crească. Alte măsuri pentru scăderea cheltuielilor se referă la sistarea emiterii de vouchere de vacanţă în 2021.

În ceea ce priveşte alocarea pe ministere, majoritatea ministerelor primesc bani suplimentari faţă de 2020. În timp ce Ministerele Muncii și Educației primesc mai mulți bani față de 2020, Sănătatea are o alocare mai mică.

author avatar
Andreea Vlad
119 afisari

2 COMENTARII

  1. Un borfas penal care lucreaza pentru straini impreuna cu jegurile #rezist-ciolosisti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger