AcasăPoliticaKlaus Iohannis îi bagă pe liderii PNL în şedinţă! Președintele, foc și...

Klaus Iohannis îi bagă pe liderii PNL în şedinţă! Președintele, foc și pară după alegeri

PNLKlaus Iohannis îi bagă pe liderii PNL în şedinţă! Se formează noua alianță de dreapta

Este tensiune uriașă în PNL, după ce rezultatele parțiale de la alegerile parlamentare 2020 îi dau câștigători pe social-democrați.

Liberalii au declarat, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban, că se consideră câștigătorii alegerilor, deşi PSD are aproape 5 procente avans, după numărarea a peste 99% din voturi.

Partidul Național Liberal consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor. Sunt foarte încrezător în capacitatea Partidului Național Liberal de a construi o majotitate parlamentară alături de forțele democratice euro-atlantiste care respectă cetățeanul, și care vor dezvoltarea României, pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt”, declara, duminică seară, Ludovic Orban.

Ei se vor întâlni luni, de urgenţă, cu preşedintele Klaus Iohannis. Întâlnirea are loc înainte de consultările oficiale cu partidele.

Cu cine negociază liberalii

Problema formării unei coaliții de guvernare este una delicată pentru Partidul Național Liberal, după ce a scăzut de la 29%, cât era cotat iniţial la 25%, iar asta ar însemna că ar putea fi nevoie să coopteze toate partidele parlamentare, în afară de PSD.

PNL și USR exclud așadar o guvernare alături de PSD și spun că vor încerca să formeze o majoritate cu alte forțe.

Ludovic Orban a precizat ca, cel mai probabil, în jurul datei de 21 – 22 decembrie vor depune jurămantul noii parlamentari aleși și, într-un timp cât mai scurt posibil, se poate prezenta o formulă de guvernare.

„Deja negocierile pentru formarea unei majoritati parlamentare incep de saptamana viitoare, de luni. Sper sa se ajunga la o solutie cat mai rapida privitoare la o majoritate parlamentara care sa aiba un program de guvernare, bazat intr-o masura cat mai mare pe planul nostru de dezvoltare. (…) Evident ca se va negocia programul de guvernare si eu sunt convins ca, imediat, dupa investirea Parlamentului, intr-un timp cat mai scurt posibil se poate prezenta o formula de guvernare, cu o majoritate parlamentara si cu un program de guvernare. (…) Un calendar cat mai scurt, tara are nevoie de un guvern, are nevoie de o majoritate parlamentara care sa sustina toate reformele de care are nevoie Romania”, a mai declarat premierul.

author avatar
Andreea Vlad
686 afisari

6 COMENTARII

  1. Au primit ce au meritat !
    Cand tratezi pandemia cu betia,miroase !
    Daca o sa-l propuna tot pe mascariciul de Orban Prim Ministru, se va face de rusine in continuare domnul ….

  2. Trebuie urgent SUSPENDAT DIN FUNCTIE ACEST MERCENAR IOHANIS PENTRU CA A INCALCAT CONSTITUTIA DE F. MULTE ORI SI ESTE EVIDENT CA DISTRUGE ROMANIA REPREZENTAND INTERESE STRAINE ANTIROMANESTI CARE L-AU PUS IN FUNCTIE , BATANDU-SI PE FATA JOC DE ROMANI SI DE ROAMANIA !!!!!!

  3. O sa dea PNL la locuri in ministere, vezi sa nu, ei vor cauta ca totul sa fie sub controlul lor, vor oferii doar locuri eligibile de portari si femei de serviciu celor ce se coalizeaza cu ei, asa ca legati-va de ” stralucita GUBERNARE ORBAN ” demna de tot dispretul acestei natii.

  4. Și uite cam așa?dintre sute de catarge, liberale?se aude un suspin:Alinutza?dragostea?mea?

  5. TREBUIE URGENT SUSPENDAT MERCENARUL IOHANIS DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE PENTRU A NU FI LASAT SA DISTRUGA IN CONTINUARE ROMANIA !!!!
    PSD-ul si AUR , trebuie sa se lupte si sa NU LASE SA CONDUCA ROMANIA IN CONTINUARE DE CATRE IOHANIS SI GASCA LUI DE LA PARTIDELE ANTIROMANESTI PNL, USR ,PMP, VANDUTE STRAINILOR CU INTERESE ANTIROMANESTI !!!!

  6. & Zavaidoc – Mai vino seara pe la noi (Original)
    YouTube – Muzica Veche Romaneasca
    , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger