AcasăPoliticaKlaus Iohannis, GHINION: averea la control! AUR îi numără banii preşedintelui!

Klaus Iohannis, GHINION: averea la control! AUR îi numără banii preşedintelui!

klaus iohannisKlaus Iohannis, GHINION: averea la control! AUR îi numără banii preşedintelui!

Dan Tănasă, de la AUR, a anunţat că partidul pe care-l reprezintă va demara procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis.

Deputatul şi-a impus ca obiectiv să afle provenienţa averii liderului de la Cotroceni.

Iohannis a pierdut deja o casă, la Sibiu

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate.

În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar”, a postat Dan Tănasă pe Facebook.

Dan Tănasă invocă o lege din 1996

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor.

În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”, a mai transmis deputatul AUR.

author avatar
Andrei Ștefan
1.459 afisari

7 COMENTARII

  1. Este condamnabila iresponsabilitatea lui Iohanis și a guvernului sau de marionete slugarnice, care NU au dispus dotarea spitalelor și sistemului medical cu medicamente și aparatura de tratarea covit, deasemenea nu au dezvoltat și mărit unitățile spitalicești de tratare și prevenire a acestei boli, nepăsare criminala ce a adus acum. România pe locul unu în lume la numărul de morți la mia de locuitori și pe ultimul loc din lume la numărul de vaccinați anticovit la mia de locuitori !!!!

    • Covit ? De pe ce planeta aterizasi omule ? Si agitat si analfabet , dupa 2 ani de pronuntie generalizata a termenului

  2. Acest Smenar TRADATOR si Distrugator a tot ce este NATIONAL trebuie de condamnat pe VATA !!!!!

  3. Klaus nu mai e ascultat de nimeni,mai ales de ss dar și de pnl. Va ieși din politică ilustru necunoscut,la fel ca soțul Adinei Valean…

  4. ASvere tata nu gluma,vorba lui Becali despre Basescu,asta a facut miliardul.,fapt pt. care Justitia mea l-a bagat la puscare.

    Pai Esuatul chiar el ne-a lamurt,cica la inceput,a meditat niste copii,pardon,niste traficanti de copii fapt pt. care se stie,asemenea bani nu se impoziteaza. Apoi a infiintat un grup criminal organizat compus din el ca Saf,prima nevasta a Tarii,prima soacra a Tarii,un escroc prieten de familie,un secretar de primarie dela o comuna depe langa Sibiu, care singurul deocamdata a primit doar un an de puscarie dar cu suspendare ca sa-si tina gura,notari,avocati.Desi dovedita escrocheria in justitie,Hotul de case si chirii cu acte false,refuza cu incapatanare nerusinata in vazul lumii sa dea statului,ANAF-ului care face ca ploua complice,cei 360.000 de Euro incasati in mod fraudulos pe chiria imobilului in cauza,propietatea statului.Cum era si Muzeul Brkenthal pe care l-a ciordt tot cu acte false din patrimoniul statului Roman,impreuna cu alte mii de imobile confiscate de statul Roman in 1945 dela GEG organizatia nazista a hitleristilor din Sibiu.In calitate de ” succesor ” al nazistilor,tot cu acte false si prin Sentinta netemeinica si nelegala a doua Judecatoare din Sibiu,” vecinele mele ” la una din cele 6 case. Ar mai fi si ” sepcutza „,si diferte parandaraturi dela austriecii mei care sub inaltul lui patronaj ne jefuiesc padurile,crime si batai prin paduri,mafia padurilor. Ar mai fi si alte parandaraturi de care stie si SoCatzu si maCiuca.,comisioane ” cuvenite ” pt. miliardele de dolari cheltuite pe armament la suprapret,platite anticipat.Ca trebuie sa ” mananca si gura lor ” ceva.Si ar mai fi,stie Secu de toate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger