AcasăPoliticaKlaus Iohannis, după summit-ul maraton de la Bruxelles. „Este un acord extrem...

Klaus Iohannis, după summit-ul maraton de la Bruxelles. „Este un acord extrem de important pentru România”

După patru zile și patru nopți de negocieri „la sânge” între reprezentanții de la cel mai înalt nivel ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-a ajuns, în sfârșit, la un acord istoric în contextul redresării economice.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți dimineață, că acest acord este  „extrem de important pentru România”.

Câți bani primește România

Ca urmare a acestui acord, România s-a obținut o sumă impresionantă, de 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene.

„Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

O parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru revigorare și relansare economică.

Repet – 80.000 de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de o parte, Planul pentru bugetul multianual 2021 – 2027, un plan la care lucrăm cu Guvernul din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătit să începem implementarea.

Pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună la planul național de relansare care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos.

Este o zi importantă pentru România, pentru proiectul european, vom merge mai departe, acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României.”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că pentru punerea în practică a planului pentru bugetul comunitar multianual 2021 – 2027, Guvernul Orban lucrează de la începutul anului.

„În cel mai scurt timp, va fi finalizat, pentru a fi pregătiţi să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună deja la planul naţional de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică”, a spus Iohannis.

Bugetul aprobat pentru 2021-2027

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au convenit asupra bugetului destinat perioadei 2021-2027 şi asupra Fondului UE de relansare economică post-pandemie în valoare de 1.074 de miliarde de euro.

În plus, a fost aprobat Fondul UE de relansare economică post-pandemie, în valoare de 750 de miliarde de euro, format din subvenţii nerambursabile de 390 de miliarde de euro şi din credite de 360 de miliarde de euro, potrivit agerpres.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
190 afisari

5 COMENTARII

  1. FELICITARI IOHANNIS , FELICITARI ROMANIA ! Unde sunt cretinii si idiotii care au vrut si vor iesirea Romaniei din U.E , cine ne-ar fi dat atatia bani ? Rambursabili sau nerambursabili , cu granturi , fara granturi , este vorba de 79.917.000.000 DE EURO , bani folositi in Planul pentru Bugetul Multianual 2021-2027 si Planul National de Relansare Economica . Pentru PSD e momentul motiunii de cenzura si promisiuni pentru electorat ca 80 de miliarde de euro vor fi dirijati pentru salarii si pensii . Noroc ca vegheaza Kovesi …..!

  2. ” VICTORIE URIASA MARCA KLAUS IOHANNIS , dupa 4 zile si 4 nopti de NEGOCIERI FARA PRECEDENT . PRESTATIE EXCELENTA SI APLICATA A PRESEDINTELUI ROMANIEI . Pas cu pas a obtinut TOT ce se putea obtine pentru ROMANIA . De acum DOAR SA INTELEGEM CE E CU ACESTI BANI SI MAI ALES CE TREBUIE SA FACEM CU EI . Presedintele i-a obtinut pentru modernizarea si recladirea MARILOR SISTEME PUBLICE ALE TARII , DE ACUM TREBUIE REALIZATE SI IMPLEMENTATE PROIECTELE , PORNITA EXECUTIA SI FINALIZATA . Adica mai pe romaneste , trebuie adusi banii spre noi . UNIUNEA EUROPEANA ITI DA , NU ITI BAGA INSA SI IN TRAISTA ”.

  3. era vorba ca unii din gramada asta sunt imprumuturi ,deci cat din aceasta mare reusita de fapt sunt de dat cu dobanda inapoi????

  4. Practic, România nu a existat în aceste negocieri, nu a avut o agendă clară și a obținut mai puțin decât formulele matematice sau cât ne trebuia dacă ne uităm la necesitățile reale ale țării noastre, decalajele de dezvoltare și impactul crizei COVID-19. Pentru a da informația completă, cele 79,9 de miliarde de euro comunicate public sunt compuse, și din împrumuturi, nu doar din granturi. Atât în termeni de sume, cât și prin condițiile impuse țărilor beneficiare, România pierde față de ce se obținuse, obiectiv, prin formulele aplicate de instituțiile europene.

  5. De la Bruxelles, am luat ca de obicei multa UE.
    Domnu se lauda cu cata UE se intoarce acasa
    Primim ce meritam, ” dupa indelungi negocieri ” la care n-am luat parte, ne-am intors triumfatori de cate UE aducem in tara, nu-I asa ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger