AcasăPoliticaKlaus Iohannis, desfiinţat de cine se aştepta mai puţin: "Nu a realizat...

Klaus Iohannis, desfiinţat de cine se aştepta mai puţin: „Nu a realizat nimic hotărât”

klaus iohannisKlaus Iohannis, desfiinţat de cine se aştepta mai puţin: "Nu a realizat nimic hotărât"

Ziarul german „Augsburger-allgemeine” l-a crticat în termeni foarte duri pe Klaus Iohannis. Nemţii l-au atacat, practic, pe şeful statului român. De ce? Dn cauză că „nu reușește să impună în România reformele profunde” şi că „nu a realizat nimic hotărât cu temele mari”.

În articolul semnat de Istvan Deak se mai arată că preluarea mandatului în urmă cu șapte ani a născut ”multe speranțe și așteptări” dar că ”nu toate au fost împlinte până astăzi”.

Ziarul scrie că se caută un înlocuitor pentru Iohannis

Publicaţia germană mai precizează că Iohannis era „cândva era un purtător de speranța pentru Europa: președintele României Klaus Iohannis, membru al minorității germane, care este un european convins și dorea să lupte împotriva corupției”.

Klaus Iohannis conduce de șapte ani România în calitate de președinte. Preluarea mandatului a născut multe speranțe și așteptări. Nu toate au fost împlinite până astăzi.

Cândva era un purtător de speranța pentru Europa: președintele României Klaus Iohannis, membru al minorității germane, care este un european convins și dorea să lupte împotriva corupției.

Iohannis este pentru mulți români un politician neobișnuit. Nu este gălăgios, evită scandalurile. În 2014 a candidat din partea PNL si a câstigat președinția. Fostul primar din Sibiu a promis “pas cu pas o Românie normală și educată.

Între timp, are de luptat cu turbulențe politice în propria țară și nu reușește să impună în România reformele profunde. Nu puțini din compatrioții lui Iohannis își pun speranțele deja într-un posibil urmaș a lui Iohannis”, au notat jurnaliştii.

Nemţii, impresionaţi de Laura Codruţa Kovesi

Guvernarea postcomunistă a avut ca obiectiv paralizarea tuturor institutiilor importante. Socialdemocratii au incercat demiterea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

Abia atunci Johannis a devenit mai activ dar a fost învins în 2018 când, la presiunea guvernului, a fost nevoit să o demită pe Kovesi.

Neoficial era văzut ca șef al PNL. Totodată, lui Iohannis îi era clar ca nu are nicio sansa la candidatura pentru președinție dacă ar candida împotriva Laurei Codruta Kovesi. Astfel, el a susținut cu succes candidatura lui Kovesi pentru postul de procuror european.

Principala problemă a celor 7 ani de mandat este că nu a realizat nimic hotărât cu temele mari. Iohannis a utilizat retorica populistă la adresa minorității maghiare și a turnat gaz pe foc”, au mai scris jurnaliştii germani despre Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan
752 afisari

8 COMENTARII

  1. Se observa ca algemaine și ziariciu iștvan deak maghiar e mari iubitori de koveși! Nu ne dam noi seama ce nu a reușit johannes sa nu faca,care-s ,,nerealizarile lui” caci a pus in genunchi, și la pușcarie pe oricine vroia sa faca ceva pt. români și România! Care era planul? dezmembrarea țării? și nu l-a realizat? Azi ROMÂNIA DUPA 10 ani de băseală și 7 ani de joahaneală naveta BUCUREȘTI -SIBIU din bani publici cu tot alaiu puliție SPP e in genunchi!

  2. Deutsche Zeitung, putea sa-si dea seama de „valoarea” dansului dupa primul an sau ma rog, dupa primul mandat, de somnul adanc in care s-a cufundat, din care s-a trezit cu „partidul meu”, „guvernul meu”, cu care ulterior n-a stiut ce sa faca…

  3. Nu a realizat, ca nu i-a pasat, decat sa se puna bine cu casele, cu procesele, si apoi a tras apa dupa Romania

  4. sa traducem ce zice marele ziar ca nu le a dat toata Romania lor sa o calareasca ,doar in parte si ca o iubesc pe cea care se mandrea cu paraditul la cetateni!!!!!!!!!! gena lor nu se dezminte au aceeeasi atitudine de vataf si de asupritori!!!!!!!

  5. Iohan a executat misiunea pe care a primit-o de la BND.
    A adus in pragul disolutiei politice, economice si teritoriale tara cretinilor care au sperat ceva de la el !!!

  6. Tampitii de nemti nu stiu ca : Romania este un stat Mafiot,precizare facuta de Basescu in urma cu cateva luni.Prin urmare Cocotatul este Seful Statului Mafiot. Mai rau decat a facut Cocotatul Tarii oana in prezent,ce puteaq sa faca bai tampitilor ? A promulgat Legea pensiilor,Legea alocatiilor pt. copii,,si apoi a dispus sa nu fie aplicate.Ca asa se aplica Legile in statul de drept Mafiot,Romania normaaala. In cadrul programului de alaptare pe care si l-a facut in slujba Tarii,face saptamanal naveta cu tot alaiul fanariot pe banii statului.Pleaca Vineri la ora 11 si se intoarce luni sau marti la ora 15 dela Sibiu. A incercat cu acte false sa se faca stapan pe un imobil al statului,pt. care a si incasat 360.000 de Euro chirii necuvenite.Bani pe care cu nerusinare refuza sa-i inapoieze statului. S-a declarat succesorul,urmasul organzatei Hitleriste naziste GEG in calitate de Presedinte al FGDR infiintat de primarul Iohanus.Apoi a ” transferat,furat ” din patrimoniul statului Roman,catre FGDR,mii de imobile in frunte cu Muzeul Brukental care numai el valoreaza un miliard de Euro.A pus ca ministru al justitiei,un alt Hot de imobile gasoniera ANL cu acte false de handicapat grav ce necesita insotitor.Acum acesti doi Hoti de imobile cu acte false vor sa ” reformeze ” justitia. Sa desfiinteze SIIJ pt. a scuti de rigorile Legii o multime de judecatori,procurorii mei,grup infractional organizat „unitatile de elita ” coordonate de Kovesi.Livada de alde Portocala intinsa pe tot cuprinsul patriei.Precum si pe cele doua ” judectoare,vecinele mele „,care au Hotarat ca FGDR -ul lui Iohanus,este succesorul GEG.Ar mai fi multe ” realizari ” ale Cocotatului de „evidentiat ” dar ne prinde dimineata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger