AcasăPoliticaKlaus Iohannis dă vina pe PSD pentru criza sanitară: „Cu un cinism...

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru criza sanitară: „Cu un cinism inimaginabil a tras de timp”

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemie.

La finalul ședinței, președintele a susținut o declarație de presă, în care a vorbit despre explozia mare de noi infectări de coronavirus din România. Iohannis dă vina pe PSD pentru situație și spune că social-democrații au făcut „harcea parcea puțina legislație pe care o avem”.

„La început, lucrurile au mers foarte bine. Pandemia a fost gestionată bine de Guvern, autorități. Dar această situație nu a convenit PSD. (…) PSD controlează încă majorități în Parlament. De exemplu, cu UDMR. Au făcut harcea parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. Au tras de timp ca să nu apară noua legislație”, a spus Klaus Iohannis, la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni.

„PSD a vrut să creeze o criză sanitară”

„Ce vedem? PSD începe să tragă de timp și această lege care putea să fie trecută urgent prin Parlament se dezbate timp de două săptămâni, în care pacienți bolnavi pleacă acasă. Nu e nimeni amendat, nimeni carantinat. Rezultatul putem să-l citim în tabel. E simplu. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp. De ce a făcut acest gest PSD? Dragii mei, explicația e cutremurător de simplă: a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. Ce să mai spui?! Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit. Acesta este PSD, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte!”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că reintrarea în starea de urgență este „ultima soluție” pentru gestionarea crizei coronavirusului, deoarece ar duce la îngrădirea unor drepturi și ar sufoca economia. Șeful statului a mai adaugat că, dacă românii vor respecta normele sanitare, epidemia poate fi controlată.

Trebuie menționat că România înregistrează de mai bine de o săptămână peste o mie de cazuri noi de Covid-19. La ultima raportare, Grupul de Informare Strategică a transmis că au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Bilanțul ajunge astfel la 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 2.304 de decese.

author avatar
Andreea Vlad