AcasăPoliticaKlaus Iohannis aproape că "mută" data de 1 Decembrie din calendar, numai...

Klaus Iohannis aproape că „mută” data de 1 Decembrie din calendar, numai ca să „zboare” mai repede în Dubai. Planurile pentru Ziua Naţională

Klaus Iohannis dă impresia că s-a plictisit de România. După turneul din Africa, acum pregăteşte unul asiatic. Va „zbura” în Dubai.

Între cele două destinaţii exotice, o mică escală în România. Ziua Naţională îl încurcă puţin, dar are un plan şi pentru asta.

Iohannis schimbă recepția de 1 Decembrie?

Conform unor surse politice, Klaus Iohannis ar urma să plece din București pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Weekend-ul respectiv îl va petrece la Dubai, după care se va întoarce în țară pe 4 decembrie.

Pentru a putea pleca spre Dubai, Klaus Iohannis ar trebui să schimbe ora recepției organizată de Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale. Concret, festivitatea ar putea să înceapă mai devreme decât în anii precedenți, respectiv în jurul prânzului.

Susţine un discurs în Africa

Klaus Iohannis va susține un discurs în cadrul COP 28, la Madinat Jumeirah Conference Centre Dubai, în data de 4 decembrie. Discuțiile se vor axa pe accelerarea trecerii către sursele de energie verde, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră înainte de 2030, finanțarea acțiunilor climatice din țările sărace și conceperea unui nou acord pentru țările în curs de dezvoltare.

„Prin seria de vizite în Africa, am repus România pe radarul african și am reluat ceea ce aproape se pierduse în ultimii 30 de ani”, ne-a anunţat Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan