AcasăPoliticaKlaus Iohannis a semnat pentru o aroganţă la adresa poporului român: pensionare...

Klaus Iohannis a semnat pentru o aroganţă la adresa poporului român: pensionare la 49 de ani!

giorgiana-hosuKlaus Iohannis a semnat pentru o aroganţă la adresa poporului român: pensionare la 49 de ani!

Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție, ca urmare a pensionării la 49 de ani, a fostei șefe a DIICOT, Giorgiana Hosu. Klaus Iohannis a semnat joi, în total, 12 decrete de eliberare din funcție a unor magistrați români, informează Administrația Prezidențială.

Cu două săptămâni în urmă, secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, admitea cererea de pensionare depusă de fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, care va împlini peste câteva luni 49 de ani.

De ce s-a pensionat Giorgiana Hosu?

Ea şi-a dat demisia din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica Asig, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Giorgiana Hosu a asigurat interimatul la şefia DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă, care a plecat în contextul criticilor privind modul în care se desfăşura ancheta în cazul crimelor de la Caracal, în 2019.

Klaus Iohannis a mai semnat eliberarea din funcţii şi a următorilor: Gheorghe Popovici, din funcția de procuror la Parchetul de lângă Tribunalul Tulcea, Anca-Mihaela Țilimpea, procuror DIICOT, Mihaela Cozmaciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, delegată în funcția de procuror șef Secție urmărire penală la acest parchet.

author avatar
Andrei Ștefan
761 afisari

5 COMENTARII

  1. Unde sunt deontologii aia care beleau ochii la vitrina PSD de drepti ce erau ei? Si-au pierdut consternarea?

  2. Transul cu tovarsul socru seful securitatii sibiu, educator de pioneri, sa ajunga mari comunsiti de nadejde, cu transul reformam Romania ? Transul nu a fost la Rusi , da nu era nevoie, ia impregnat astia secera si ciocanul in cap ca nu are cum sa scape de ele

  3. Si ce trebuia sa faca, sa incalce LEGEA ??? Dupa unii, la noi , legea -i „o vorba de dansii inventata”, vorba cuiva MARE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger