AcasăPoliticaKlaus Iohannis a rupt tăcerea în 2021. Ce a răspuns la întrebarea...

Klaus Iohannis a rupt tăcerea în 2021. Ce a răspuns la întrebarea dacă se vaccinează antiCovid

Klaus IohannisKlaus Iohannis a rupt tăcerea în 2021. A răspuns sincer la întrebarea: "O să vă vaccinaţi anti-COVID?"

Klaus Iohannis a susţinut, marţi, prima declaraţie oficială în 2021. Preşedintele a vorbit, în general, despre campania de vaccinare antiCovid şi a răspuns sincer la întrebarea dacă şi el se va imuniza. Şeful de stat a confirmat că va primi serul împotriva coronavirusului, ba mai mult, se va vaccina în faţa întregului popor.

Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit. Dar vineri, 15 ianuarie, începe etapa a doua de vaccinare. Pentru a marca debutul campaniei dine etapa 2, eu mă voi vaccina public pe 15 ianuarie„, a declarat Klaus Iohannis.

Vineri, începe a doua etapă de vaccinare

Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul…

Deci, pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, a spus Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

Iohannis vede campania de vaccinare un succes

Preşedintele României s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat până acum campania de vaccinare.

Campania de vaccinare până acum este un succes, chiar dacă unii vor să inducă altceva. La nivel european gradul de vaccinare de la noi ne poziționează pe locul 8, ceea ce nu e rău deloc”, a declarat Klaus Iohannis.

Valeriu Gheorghiță spusese anterior că nu știe când se va vaccina președintele Klaus Iohannis.

Nu am să vă spun un procent de refuz în rândul cadrelor medicale. Pot să vă spun că avem 125.000 de persoane vaccinate. Cred că procentul va fi de 70-80 la sută. Motivele sunt personale care sunt influențate de mai mulți facturi.

Nu am o dată să o prezint când se vor vaccina președintele Klaus Iohannis și membrii Guvernului. Sunt decizii pe care domniile lor le iau”, afirmase Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Andrei Ștefan
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger