AcasăPoliticaKlaus Iohannis a mers la Congresul PNL 2021 ca să şteargă pe...

Klaus Iohannis a mers la Congresul PNL 2021 ca să şteargă pe jos cu USR-PLUS: „Se comportă ca pe rețelele sociale!” (VIDEO)

Klaus-Iohannis--la-Congresul-PNLKlaus Iohannis a mers la Congresul PNL 2021 ca să şteargă pe jos cu USR-PLUS: "Se comportă ca pe rețelele sociale!"

Klaus Iohannis a participat şi el la Congresul PNL 2021, aşa cum anunţase, de fapt. Şeful statului s-a folosit de acest prilej pentru a-i atac pe cei de la USR-PLUS, care au părăsit coaliţia de guvernare.

Preşedintele a atacat USR PLUS, spunând că guvernarea nu este un loc al ironiilor, în care unii parteneri se comportă „ca și cum ar fi pe rețele de socializare”, iar la primul impas „își iau lucrurile și pleacă”.

A cerut o guvernare responsabilă

Recent, făceam un apel la responsabilitate și maturitate către partidele din arcul guvernamental. Este un apel pe care îl reiterez, pentru că nu toți cei cărora le era adresat au manifestat aceeași responsabilitate și maturitate.

Atrag din nou atenția tuturor partidelor parlamentare că, dacă vom continua așa, riscăm să pierdem definitiv încrederea electoratului în mediul politic. Ar fi extrem de grav, pentru că, atunci când oamenii sunt dezamăgiți de cei care îi reprezintă, se creează un vid între ales și alegător, imposibil de umplut.

Guvernarea presupune însă, în primul rând, o muncă de echipă, cu parteneri care se bazează pe relații de respect și încredere reciprocă, iar Partidul Național Liberal are obligația față de români să continue să guverneze responsabil.

Guvernarea nu este un loc al ironiilor și al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă că și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a susținut că nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia, condiție pusă de USR-PLUS pentru a se întoarce la guvernare.

author avatar
Andrei Ștefan