AcasăPoliticaKlaus Iohannis a anunţat ceea ce era evident: Florin Cîţu, prim-ministru!

Klaus Iohannis a anunţat ceea ce era evident: Florin Cîţu, prim-ministru!

Florin CîţuKlaus Iohannis a anunţat ceea ce era evident: Florin Cîţu - prim ministru!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare, că a decis să-l desemneze pe Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru.

Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formaţiunile reprezentante în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că e încă nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze.

Şi s-au cristalizat. Între timp o coaliţie formată din PNL – USR-PLUS şi UDMR şi a dovedit majoritatea în parlament.

Astăzi liderii coaliţiei s-au prezentat împreună şi au propus un candidat pentru poziţia de premier. Am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a felicitat partidele din coaliţie

Preşedintele a felicitat marţi, la consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare, în vederea desemnării unui prim-ministru, liderii PNL-USR PLUS-UDMR, pentru formalizarea coaliţiei şi pentru viteza demersurilor din parlament. Preşedintele s-a întâlnit simultan cu liderii celor trei formaţiuni şi cu premierul Florin Cîţu.

Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

author avatar
Andrei Ștefan
170 afisari

9 COMENTARII

  1. s a cristalizat marele nimic sau traiul pe datorie la next level!!!!!!!!!daca la finante s a dus pe aratura ce va face ca prim????

  2. Rabdare si mahoarca , necazul e ca trolii mancurti vor avea taiata macaroana , ciuciu copeicute din postari .

  3. O mizerie de guvern, vai de tara asta. cine ne conduce, un coate goale, un creier gol, o marioneta a marioneteleor, asta e Florin Citu alesul lui Johannis,” Presedintele tuturor Romanilor „

  4. El – Citu – a invatat cu e asta cu a da limbi
    Johannis a studiat geometria limbii, si a vazut care se potriveste pe curul lui, si pala la ales

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger