AcasăPoliticaKlaus Iohannis a ajuns la Chișinău. Cum a fost primit de președintele...

Klaus Iohannis a ajuns la Chișinău. Cum a fost primit de președintele Maia Sandu (VIDEO)

Klaus iohannisKlaus Iohannis a ajuns la Chișinău. Cum a fost primit de președintele Maia Sandu (VIDEO)

Președintele României Klaus Iohannis se află, marți, într-o vizită oficială la Chișinău. Șeful statului a fost întâmpinat de noua președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află la primul eveniment de acest gen după victoria în alegerile prezidențiale.

Iohannis este primul lider de stat primit de președintele moldovean Maia Sandu. Șeful de la Cotroceni a fost întâmpinat cu pâine şi sare.

Mai mulți susținători au venit în fața Președinției cu steaguri scandând „Trăiască, trăiască, țara românească”, „România nu are graniță la Prut” sau „Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, au strigat oamenii.


După ceremonia primirii oficiale la Președinția Republicii Moldova au avut loc convorbirile tete-a-tete, precum și cele oficiale, cu participarea membrilor din cele două delegații.

În cadrul vizitei oficiale, cei doi șefi de stat au abordat aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi președinți au adoptat o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

„România și Republica Moldova reafirmă caracterul special al relației bilaterale bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și fundamentate pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare aniversăm, în 2020, zece ani. De asemenea, România și Republica Moldova reconfirmă faptul că locul firesc al Republicii Moldova se află în familia europeană”, a transmis Administrația Prezidențială.

România „donează” Rep. Moldova aproape 200.000 de doze de vaccin antiCovid

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în vizita pe care a făcut-o marți la Chișinău că România va trimite ”până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus în Republica Moldova.

Acesta a precizat că vecinii noștri de peste Prut vor primi și ajutor din partea specialiștilor români, pentru a împărtăși din experienţa României şi să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare.

Şeful statului a mai declarat că România va furniza și medicamente, echipamente de protecţie şi de îngrijire a pacienţilor de COVID-19.

Ce declara Maia Sandu despre venirea lui Klaus Iohannis la Chișinău

La jumătatea lunii decembrie, noua președintă a Republicii Moldova își exprima speranța că vizita președintelui Klaus Iohannis la Chișinău „va reprezenta primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”.

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță, căruia i-am mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre. Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând. După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, scria Maia Sandu, pe Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
336 afisari

3 COMENTARII

  1. ”TRAIASCA / TRAIASCA / MOLDOVA , ARDEALUL SI TARA ROMANEASCA ! ” , ”” MOLDOVA NU A AVUT GRANITA LA PRUT !”

  2. Doamna Andreea,si dta. o tii gaia matzu cu ” seful statului „,ca proastele dela toate Televiziunile ? Mai lipsea sa spui,” statului de drept „. Sau Romania normaaaaalaaa. Ce naiba,trebuie sa va invatam noi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger