AcasăPoliticaKelemen Hunor, după întâlnirea de la Cotroceni. Concluzia liderului UDMR e foarte...

Kelemen Hunor, după întâlnirea de la Cotroceni. Concluzia liderului UDMR e foarte clară

Kelemen HunorKelemen Hunor, după întâlnirea de la Cotroceni. Concluzia liderului UDMR e foarte clară

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor anunţă, într-o postare pe Facebook, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, când vor începe discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune.

Hunor susține că a participat joi dimineață la o discuție informală în prezența președintelui Klaus Iohannis, cu liderii PNL și USR PLUS, Ludovic Orban, Dan Barna și Dragoș Tudorache.

„Astăzi dimineață, în prezența președintelui statului am avut o discuție informală cu președinții PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna, respectiv cu președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniția discuțiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS și UDMR – în vederea formării unei majorități parlamentare și a guvernării comune”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Propunerile de premier

Întâlnirea are loc după ce PNL l-a propus pe actualul ministru de Finanţe Florin Cîţu pentru postul de premier. USR PLUS a anunţat că va merge la Cotroceni cu propunerea ca Dacian Coloş să fie nominalizat pentru postul de şef al Executivului.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat că şi la precedenta nominalizare a lui Cîţu UDMR l-ar fi votat, exprimându-se în favoarea unei guvernări de centru-dreapta.

După această întâlnire, ar urma să înceapă negocierile oficiale între partide şi împărţirea posturilor din Guvern şi de la conducerile celor două Camere, Orban fiind susţinut pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Programul consultărilor de la Cotroceni

Luni, 14 decembrie, au fost programate consultările între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru, potrivit Mediafax.

  • Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
  • Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL)
  • Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
  • Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.
author avatar
Andreea Vlad
586 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai nu stiu daca dupa relocare pot face majoritate. Psd face 40%.Daca se aliaza cu domni Aur… Fac si iei 12 la redistribuiri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger