AcasăPoliticaKelemen Hunor aruncă BOMBA: asta va fi soarta Guvernului Ciucă!

Kelemen Hunor aruncă BOMBA: asta va fi soarta Guvernului Ciucă!

hunor-kelemen

Kelemen Hunor, liderul UDMR, este de părere că acest Guvern Ciucă va avea aceeaşi soară ca şi Guvernul Cioloş: „Nu văd cele 234 de voturi”. Mai mult, susține că nu știe pe ce mizează PNL, mai ales că nu a participat la discuțiile cu USR și PSD. Liderul UDMR crede că varianta optimă ar fi fost refacerea coaliției cu USR.

Preşedintele UDMR a mai spus că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR.

Hunor, sceptic cu Guvernul Ciucă

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă.

Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă – negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta s-a referit, însă, la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar. ”În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare – marţi, miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.

Urmează alegeri anticipate?

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR spune că nu vor schimba nimic, însă AUR ar putea obține mai multe mandate în Parlament.

Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, a mai declarat liderul UDMR.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune sâmbătă, la Parlament, lista unui guvern minoritar PNL-UDMR.

author avatar
Andrei Ștefan