AcasăPoliticaJó napot, Ciolacu, RELOADED!

Jó napot, Ciolacu, RELOADED!

În goana după putere, Ciolacu nu vede ce i se pregătește. Iohannis își vede de interesul personal

Oricât de mult îi place să creadă despre el că ar fi un politician experimentat, Marcel Ciolacu este pe punctul de a pierde tot – și puterea în PSD, și orice posibilă viitoare funcție importantă în stat. Iar asta numai din vina sa, fiindcă se încrede orbește în așa-ziși parteneri și uită că, mai ales în politică, cine a trădat o dată, o va face și a doua oară. Concret, am aflat că, în culise, se pune la cale un plan care va arunca în aer toată această coaliție de guvernare, și-așa o alianță de tip struțo-cămilă, care a șocat pe mulți. „Jó napot, Ciolacu!” este hitul ce va rupe în 2025 – și topurile, și alianța PSD-PNL.

George Simion tot mai aproape de ceafa lui Ciolacu

De ce? Pentru că, așa cum vom vedea, între dorința americanilor de a avea stabilitate politică la București și acest parteneriat PSD-PNL stă ambiția unui personaj care vrea să controleze, în continuare, România.

Liberalii vor „comasarea” cu USR

În Partidul Național Liberal nu toate vocile s-au exprimat în favoarea comasării alegerilor și a formării de liste comune cu social-democrații. Unii și-au arătat nemulțumirea deschis, în ședințele biroului de conducere, alții au preferat, însă, să acționeze pe la spate.

Sunt liberali care vorbesc despre o coaliție a „Dreptei”, cu USR, PMP, chiar și cu „disidentul” Ludovic Orban, plus minoritățile, independenții și alte virgule ajunse în Parlament, totul pentru o majoritate de 51%. Scopul este trimiterea PSD-ului în banca Opoziției, la fel ca acum patru ani.

Românii au mai văzut filmul ăsta, pentru ei nu e o surpriză. Pentru Ciolacu, însă, va fi un adevărat șoc. Partidul Social Democrat a mai trecut printr-o experiență similară. La precedentele alegeri, a obținut cele mai multe voturi, dar n-a contat câtuși de puțin. De ce? Pentru că magicianul de la Cotroceni a scos din joben apendicul USR și așa ne-am pomenit cu gașca zurli la Palatul Victoria.

În spatele ușilor închise PNL s ar face frate și cu USR

La fel va fi și acum, poate chiar mai ușor, pentru că șeful PSD le-a transmis liderilor de filiale din țară că bagă mâna în foc pentru „fratele Ciucă”.

Iohannis premier

Știrea că România l-a propus pe Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO e o fumigenă și numai neinițiații sistemului cred în ea. Negocierile dintre americani și europeni aproape s-au încheiat, iar ambele părți par să fi convenit că olandezul Mark Rutte e varianta cea mai bună ca să-l înlocuiască pe Jens Stoltenberg (care se va muta la Kiev, ca supraveghetor al lui Zelenski, un fel de „comisar” al G7 în Ucraina).

Planul e cu totul altul, în realitate, Klaus Iohannis vrea să ajungă premier. Nu-l interesează câtuși de puțin presiunea funcției de secretar general NATO, dar îi face cu ochiul cea de prim-ministru al României. Cu mai mult sau mai puțin chef de muncă, iată că sasul are ambiția să rămână la butoane și-n 2025. Practic, ar urma să schimbe doar viza de flotant, trece de la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria.

Ceea ce dezvăluiam săptămâna trecută în Național vă arătăm azi – cum poate ajunge Klaus Iohannis prim-ministru. Combinația asta se ticluiește în birourile PNL, acolo unde s-au demarat, deja, primele discuții cu ceilalți fomiști, pardon, useriști, disperați să pună (iar) ghearele pe guvernare. Zice-se că Nicolae Ciucă ar conduce întreaga operațiune, dar noi nu credem bârfa asta, omul i-a dat cuvântul lui Ciolacu, are onoare.

Ciolacu, un nou Geoană?

Ce-l așteaptă pe Marcel Ciolacu? O nouă țeapă luată de la Klaus Iohannis, în fața căruia acum se ploconește, dar o face protocolar, uitând că președintele este cel care i-a atacat, criticat și jignit pe social-democrați ori de câte ori a avut ocazia. Iar când i s-a ivit ocazia, i-a executat, cum a făcut-o la precedentele alegeri, ignorând cu maxim dispre voturile milioanelor de români.

Mergând pe acest drum, nu-i exclus ca Marcel Ciolacu să aibă soarta lui Mircea Geoană, executat de liderii PSD după o serie de eșecuri și gafe impardonabile. S-a mers până la excluderea sa din partid, atât de mare a fost durerea în Kiseleff 10.

Partidul Național Liberal se folosește, practic, de PSD ca să treacă examenul alegerilor. Cu AUR suflându-le în ceafă, liberalii știu că n-au nicio șansă să mai pupe guvernarea dacă nu țin aproape de social-democrați. Iar aceștia, la rândul lor, nu văd cum pot păstra puterea fără o majoritate în Parlament. Riscul ar fi să se repete scenariul din 2020, cu PSD obținând cele mai multe voturi, dar sfârșind tot în „Opoziție”.

author avatar
Nicholas Cezar
3.608 afisari

9 COMENTARII

  1. 5 ani de somn si apoi vacante multiple, asta se doreste ? La Guvern va fi prapad, mai e careva ofiter al statului roman, sa evitam dezastrul

  2. Cand te tii de carpa galbena, stiid bine ce ti-a facut, inseamna ca ori esti naiv ori esti de-a dreptul pro…pardon pro romani ca asa s-a laudat Ciolacu ur. Marele MUT o sa le-o traga iarsi o sa le spuna GHINION, ca atata stie. AUR-ul o sa galopeze, ca de obicei singur ca un cal de curse care si-a pierdut jocheul, iar noi ??? Da, cine se mai gandeste la noi ???

  3. Jegurile peneliste din echipa cistigatoare nu iau nici 10% la urmatoarele alegeri, astfel ca nu vor avea cu cine sa se alieze. Vor disparea la cosul de gunoi al istoriei, acolo unde le e locul.