AcasăPoliticaIrak - Halliburton. Ucraina - BlackRock. America dezbină, cucerește și face bani!

Irak – Halliburton. Ucraina – BlackRock. America dezbină, cucerește și face bani!

La fel ca gigantul Halliburton în Irak, și Ucraina a fost înhățată de un colos american care vine să reconstruiască țara după conflictul cu Rusia. În mijlocul acestui mini-război, titanii financiari ai lumii – BlackRock și JPMorgan Chase – au pus ghearele pe planurile de viitor ale Kievului, conducând efortul umanitar global cerut de Casa Albă și UE.

BlackRock și JPMorgan Chase trag hățurile în Fondul de Dezvoltare al Ucrainei, o bancă de reconstrucție concepută pentru a direcționa capitalul public vărsat de statele europene (dar, nu numai) în reconstrucția Ucrainei. Vorbim de fonduri de ordinul sutelor de miliarde de dolari, care vor fi administrate nu de Kiev, ci de BlackRock și JPMorgan Chase.

Când scriu acest rânduri, nu pot să nu mă gândesc la vorbele generalului Smedley Butler, care se întreba dacă ăsta este, într-adevăr, un efort altruist sau doar o altă față a războiului.

Ecourile contractelor de miliarde de dolari obținute de Halliburton în timpul războiului din Irak sunt încă asurzitoare. De fapt, să fim sinceri, aceste corporații, care reprezintă coloana vertebrală a gigantului complexul militar-industrial american, au găsit o oportunitate de aur în războaiele declanșate, întreținute sau regizate de Unchiul Sam. Pe cât de profitabilă, pe atât de grotescă este strategia aplicată – distruge tot și apoi vino ca salvator, reconstruind țara cu banii contribuabililor! În tot acest timp, zâmbetul larg, echipele de PR și mesajele atent redactate țin situația sub control.

Intrând în complexitatea Fondului de Dezvoltare al Ucrainei, vedem o realitate tulburătoare ce începe să iasă la suprafață. Banca Mondială estimează că Ucraina ar avea nevoie de peste 410 miliarde de dolari pentru reconstrucție. Aici, șefii BlackRock și JPMorgan Chase văd o recoltă abundentă. Cei doi titani din Marea Finanță au bătut palma cu Zelenski, având garanția că rolul pe care îl vor juca în administrarea fondurilor (banii contribuabililor europeni, să nu uităm!) le va oferi profituri astronomice. Sumele puse în joc sunt atât de mari încât tot ce au dat până acum SUA par, prin comparație, niște firimituri la o masă îmbelșugată.

Pare o paralelă forțată, războiul din Irak – războiul din Ucraina -, dar este una imposibil de ignorat. Halliburton a câștigat miliarde din contracte fără licitație, făcute cu dedicație, după invadarea Irakului. Totul, în numele reconstrucției. Țara a fost distrusă de americani și tot ei au sărit să o reconstruiască, excelentă tactică! Zeci de mii de morți, o națiune întreagă obligată să suporte consecințele unei intervenții armate străine, și un conglomerat care a profitat de haosul creat.

Cu cât praful conflictului cu Rusia se depune mai mult peste Ucraina, cu atât marjele de profit devin mai mari pentru BlackRock și JPMorgan Chase. Vedem cum războiul creează terenul ideal pentru ca paraziții corporativi oportuniști să facă bani. Acesta este scenariul filmului care rulează în prezent pe toate posturile tv de știri – distruge și reconstruiește; o sabie cu două tăișuri, care provoacă răni adânci umanității, dar în același timp umple cuferele corporațiilor.

De fapt, putem spune că asistăm la ceva mai mult decât profit de război. Acum este despre transformarea războiului într-o afacere extrem de profitabilă pentru corporații. Acestea sunt singurele entități din lume care au un interes major în prelungirea conflictului ruso-ucrainean. Cu cât distrugerea Ucrainei este mai extinsă, cu atât este mai mare potențialul de profit, ce va apărea în faza de reconstrucție a țării.

Astfel s-a consolidat un sistem care alimentează războiul, creând mediul propice perpetuării conflictului, în ciuda costului său uman catastrofal.

Pe măsură ce Ucraina se pregătește să intre în faza de reconstrucție, nu doar cicatricile fizice vor avea nevoie de atenția noastră, ci și putregaiul sistemic crescut în jurul camarilei de la Kiev și care a ajuns să se hrănească din rănile acestui război.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.617 afisari

28 COMENTARII

  1. „aceste corporații, care reprezintă coloana vertebrală a gigantului complexul militar-industrial american, au găsit o oportunitate de aur în războaiele declanșate, întreținute sau regizate de Unchiul Sam. Pe cât de profitabilă, pe atât de grotescă este strategia aplicată – distruge tot și apoi vino ca salvator”

    „ORDO AB CHAO”…….DAI FOC SI PE URMA TE PREFACI CA ESTI POMPIERUL

    • SADDAM DACA NU SE INTORCEA IMPOTRIVA AMERICANILOR ERA SI ASTAZI LA PUTERE….TOT LA FEL SI GHADDAFY

      ACUM SAUDITII FAC TOT ASA…AU TRECUT LA BRICS CU CHINEZII SI RUSII..>>>>PARCA VAD O „REVOLUTIE” SI ACOLO…

    • Fitzi-ar democratia a dracu’!

      Mai bine un dictator care lucreaza pentru Tara (Ceausescu) decit un Presedinte democratic ales care lucreaza impotriva Natiei (Claus Iohannis).

      Revolutionarii de la 1776 , cea mai talentata clasa politica din Istorie, au definit SUA ca o Uniune de Republici cu forma de guvernamint reprezentativa nu ca o democratie!

      Daca prin absurd am alege Presdintele Pamintului pe tik-tok , un om un vot, ar fi democratic? Ar fi. Dar ce relevanta ar mai avea un vot? Nici una.

      • Klaus Johannis e o alta masca a lui SOROS..la fel ca cei de dinaintea lui.Adica un fel de ospatar-slugoi pentru bogatii de la DAVOS,are grija de ei,la fel cum a facut si Stolojean,Basescu,Nastase,PetreRoman,Isarescu.Principiul este sluga credincioasa primeste papion…si zgarda

      • Garoiule borât sa-i papi pl la kjw, apropo te reprezintă bine si acest nume de borfă Gil,este așa cum ești fă

    • MERGI IN ORICE TARA VREI DIN AFRICA SI INTREABA-I CE VOR….TOTI O SA ZICA „ARME”….DE AIA SUNT NONSTOP IN RAZBOI TOT FELUL DE GRUPURI///PENTRU EI E BUN CINE LE DA ARME….NU CINE LE DA O CARTE SA CITEASCA

      DAR ORICE TARA CARE PRIMESTE ARME DE LA ALTII TREBUIE SA DEA CEVA PE ELE…

    • Ce pu la proasta a fost la cu ru Lu ma ta. Cred ca e beata in fiecare zi, ca a născut un Av or ton si nu a scăpat de el cand trebuia….. deci tu ne explici cam ce faci tu, arătând spre ruși. Ma spartule, nu vrea sa te fu ta nimeni pe aici. Bora mi asi pu la pe mu ia ta de bu lan spart

  2. Cei doi sunt la Ukrana in centru Doar de asta au ajuns sa fie distrusi Nu-i lasau rusii sa fie fatalai

  3. Au creat atâta haos sa se îmbogățească și sa poată sa ducă mai departe traficul de copiii.
    Asta era miza in Uki si peste tot pe inde se duc. Adenochrome, pedo, organe etc demonii ăștia cred ca o sa mai conducă lumea mult timp
    Din fericire s-a trezit multă lume si in tara la ei si peste tot.
    Cum spuneau tot ei au creat in monstru cu Internetul ca au vrut sa ne co tiroleze pe toți dar in schimb lumea a aflat tot ce înainte țineau sub preș.
    De aceea vor sa ne mai reseteze încă o data cum au mai făcut la marea expoziție universala. Dar de data asta nu o sa mai mearga. S-au schimbat datele problemei si abia astept sa ii văd Zdrobiți

  4. lasatz, dom redactor, ca vin rusii care nu dezbina. ei niveleaza totul cu pamantul

  5. O alta mare teapa usa…. Ucraina oricum va fi rupta, partea distrusa v a ajunge la ruși, unde deja o au sub stăpânire. Iar cealaltă unde este aproape intacta va rămâne in mana celor doua fonduri de investiții. Si vor încasa multe sute de miliarde de la contribuabilul european si american sa reconstruiască ce? Probabil vor cheltui 10/100 pe niste poduri, drumuri si o spoiala, iar restul sa intre in buzunar

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger