AcasăPoliticaIpocrizia de partid și de stat

Ipocrizia de partid și de stat

„O zi foarte tristă astăzi”, spunea Klaus Iohannis la 29 ianuarie, ziua în care s-a produs incendiul de la „Matei Balș”. „Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică”. După care, ca să-și vindece tristețea și părerile de rău pentru cei cinci decedați, ajunși la șapte între timp, a plecat la schi. Cât era să suporte, bietul de el, atâta îndurerare? Și, ca să-și arate amărăciunea sufletească, ne-a invitat pe toți la schi. Este sfidare? Nu, este doar ipocrizia care-l caracterizează.

Vlad Voiculescu nu demisionează nici măcar din onoare

Astăzi nu, pentru că este prea devreme, dar în câteva zile vom afla din datele preliminare ale anchetei că principalii vinovați sunt pacienții care au murit. În primul rând pentru că s-au îmbolnăvit de Covid 19 și așa au ajuns la spital. Dacă ar fi stat acasă sau s-ar fi dus la alt spital, la „Matei Balș” nu s-ar fi întâmplat nimic. Iar dacă ar fi urmat sfaturile lui Iohannis, acest tata-mare al felcerilor de pripas, cu spălatul pe mâini și cu purtarea măștii, nici măcar nu s-ar fi îmbolnăvit. Apoi, pentru că. De vreo cinci, șase ori pentru că. Iar în final pentru că, deși aveau pături, pacienții continuau să dârdâie și au cerut aeroterme și calorifere electrice. Concluzia finală va fi că de vină a fost focul, pentru că focul arde. Arde ca la „Colectiv”. Ca la spitalul din Piatra Neamț.

Intervenție promptă, cu un mort uitat în baie

În mod normal, Klaus Iohannis ar fi trebuit să ceară ca cineva să-și asume răspunderea pentru tragedia produsă. Premierul, ministrul Sănătății, Raed Arafat, directorul spitalului, oricare dintre ei sau toți la un loc. Nu s-a întâmplat asta și nici nu se va întâmpla, pentru că toți sunt parte a aceluiași sistem, fără de care Iohannis nu ar exista. Președintele, vădit încurcat de lipsa prompterului și a textului scris pe care să-l aibă în fața ochilor, a bolborosit un discurs improvizat în care lăuda intervenția pompierilor și a cadrelor medicale. Au făcut ceva deosebit pompierii, altceva decât că au acționat conform standardelor de pregătire? Că au venit în câteva minute este un motiv de laudă? Păi când să fi venit, pe la prânz? De ce i-a felicitat Klaus Iohannis cu atâta sârg? Pentru că le-a scăpat un cadavru uitat într-o baie, găsit de procurori după cinci ore? De ce a ridicat în slăvi medicii și asistentele? Că au salvat viețile celorlalți? Dar nu pentru asta sunt pregătiți? Nu pentru asta sunt plătiți? Cine să scoată pacienții din foc și să le acorde primul ajutor? Lumea de pe stradă?

Eroii minciunilor

Ipocrizia se întinde peste tot, ca o plagă purulentă. Medicii sunt eroi. Desigur, dar nimeni nu spune când. Când ajung vedete tv și laudă vaccinurile sau când nu au curajul să vorbească despre frigul din spitale? Câți dintre ei au tăria să-i reproșeze lui Raed Arafat sau ministrului Sănătății că  o temperatură de 14-16 grade este tot ce îi trebuie unui pacient cu plămânii grav afectați ca să moară mai repede? Ce fel de eroi sunt cei care s-au lăsat prinși în hora aceasta a minciunilor și  dezinformării? Reclamă presiunea uriașă din sistemul medical, cu spitale supraaglomerate, timp în care, în ziua tragediei, numai la Spitalul Victor Babeș erau mai mult de 100 de locuri libere. Ipocrizia este la concurență cu minciuna livrată mulțimii.

Condoleanțe! E mai simplu

Premierul Florin Cîțu a făcut o vizită la locul tragediei. A doua zi, nu mai devreme. A fost o vizită care nu avea ce să rezolve mai mult decât un plus de imagine pe care miza. Apoi s-a indignat patriotard, cerând subordonaților să pună osul la muncă. N-a cerut demisii, pentru că ar fi trebuit să înceapă cu Vlad Voiculescu.

Pentru Florin Cîțu Matei Balș e din alt film nu are legătură cu el

Nici chiar el, Cîțu, nu va demisiona, pentru că nu are legătură cu cele întâmplate la „Matei Balș”, de parcă tragedia s-ar fi produs în altă țară. Ministrul Sănătății va rămâne în continuare în funcție, pentru că demisia, așa cum a anunțat, este legată de responsabilități, dar el, uite cum, brusc, nu are niciuna. Singurul mai curajos rămâne Arafat, care ar pleca dacă ministrul i-o va cere. Ipocrizie de cea mai joasă factură. Iar Voiculescu nu va face asta, pentru că ar trebui să plece și el. Cum rămâne cu vinovații, totuși? Exact cum va vrea procurorul, a cărui cercetare s-a axat pe morți, nu și pe aeroterma pe care nici nu a văzut-o, nici nu a căutat-o. De ce să zgâlțâi un întreg sistem când e mai simplu să transmiți condoleanțe?

author avatar
Valentin Boeru
2.536 afisari

34 COMENTARII

  1. Ipocrizia Prezidențiala și Guvernamentala isi arata reala fata !
    Ii doare-n falus de Romani !
    Nu va fi nici o demisie, poate portarul sau femeia de servici vor fi găsiți vinovați, în rest ei, niciodată
    Noi PNL-isti cu capul goi, noi vrem șpaga, nu tărăboi

  2. & Fizicianul de la Cotroceni a aflat și de teoria sistemelor închise, de legea conservării energiei, de legea acțiunii și reacțiunii, legea echilibrului universal și de faptul că dimensiunea efectelor unui eveniment precum incendiu ar trebui să aibă un corespondent sau mai mulți a căror energie și valoare cumulată și de semn schimbat să fie de aceeași valoare absolută cu cea a efectelor și pagubelor produse la incendiu, ?

  3. In ultima vreme nu se mai poate trece strada de atâția „eroi”. Care, firesc, își strâng mâinile și se felicită între ei.
    E concurs de cinism, sfidări și aroganțe la vârful statului. Un stat in agonie, care își dovedește încă odată incapacitatea de a gestiona țara.
    Siderant tablou al unei tragedii tratată cu un dispreț suveran de werneri, cîți și voiculesti…!

  4. Pe Werner l-a durut asa de tare, ca si-a bagat piciorul, si a plecat la schi unde a blocat o statiune intreaga, buna treaba
    Sa adauge in Vocabular Statiunea mea, ca -i lipsea

  5. Este mult adevar in articol , , actuala Lege a Sanatatii are mai mult de 14 ani , cu peste 1500 de amendamente facute de cele mai multe ori din interesele celor ce s-au perindat la guvernare . Mafia din spitale trebuie destructurata si sistemul medical romanesc reformat din temelii . Streinu-Cercel a fost 28 de ani manager la Institutul ” Matei Bals ”, a demisionat pe 18 decembrie 2020 ca sa se infrupte din halca de senator , de ce sa pice magareata pe Maria Nitescu , numita manager in locul acestuia de o luna , cand spitalul arata ca dupa bombardament si conturile lui Cercel s-au umflat pana la cer pe spinarea prostilor ?

  6. Cititi in ” Comisarul.ro ” de vineri , 29 ianuarie 2021 , articolul ” CINE E MARIA NITESCU (55 ANI), OLTEANCA PUSA DE PAZA DE ADRIAN STREINU-CERCEL PESTE MOSIA DE LA INSTITUTUL ”MATEI BALS ”. ” Demisia lui Cercel pare tot mai mult una FORMALA , EL LASAND IMPRESIA CA ESTE IN CONTINUARE CEL CARE CONDUCE SPITALUL ”.

    • Merita citit articolul lui Stefan Vlaston din Adevarul.ro , ieri , 31 ianuarie 2021 , ora 07:51 : ” DOMNIA POLITRUCILOR , CAUZA TUTUROR RELELOR DIN ROMANIA ”. ” Nu se mai castiga alegerile cu ” talentele ” si munca politrucilor , lipitori de afise . SOCIETATEA ROMANEASCA A EVOLUAT . Am vazut la recentele alegeri cum au disparut partide , altfel cu mari pretentii la intrarea in parlament : ALDE , Pro Romania , PMP . ALEGATORII NU MAI SUNT IMPRESIONATI DE POLITRUCII ” BUNI DE GURA ” , dar in urma carora nu ramane nimic . Asa a decazut PSD , de la 45 % la 30 % , PNL la 28 % , desi avusese la un moment dat 40 % . NU LIVREAZA CE ARE NEVOIE SOCIETATEA , ADIO ! ”

    • In primul rand Cercel era director medical 0 managerul spitalului easte Imbri. In al doilea rand nu Cercel da caldura bucurestenilor si spitalelor ci Nicusor Dan. Nu sitemul medical este vinovat de incendiu, ci Nicusoir Dan, care a hotarat ca sunt suficiente 19 grade in casa si in fapt abia sunt 13-15 grade. Gaca cineva crede ca un bolnav in pisjama sau gol ca la ATI poate rezista la 14 grade este un idiot. Toti bateti casmpii, dar nimeni nu spune lucrurilor pe nume – avem pe la conduicere tot felul de idioti de dreapta care fac reguli inumane. Pana la urma poporul asta merita sa li se intample tot felul de rele pentru ca i-au votat. Daca reformam sistemul sanitar va fi mai cald in spitale? daca construim un spital nou ii va da Nicucdor Dan mai multa caldura? Apoi mai sunt si legile fizicii – intr-un mediu saturat cu oxigen si o scantele statica produce o explozie. Osa spuneti ca ar fi trebuit sa aeriseasca mai des. Aerisiti voi sa scadeti la 7 – 9 tenperatura din saloane sa vedem daca supravietuiti sau muriti de pneumonie. Deci lasati prpopaganda ieftina …mergeti la cauza reala a tragediei – frigul din saloane a la Nicusir Dan

        • Kostea , ai citit raportul si expertiza procurorilor de caz ? Ai tintica rabdare , dihorule , vezi tu cine sunt vinovatii si care este CAUZA REALA a tragediei ….

          • Dr. Emil Jan Imbri , Dr Simin Florescu si Dr . Maria Nitescu sunt si acum subordonatii lui Streinu-Cercel , el e tartorul si acum de la ” Matei Bals ” deghizat in senator .

  7. @ Natura fenomenului este una explozivă, și cu victime, deci, în partea opusă ar putea fi despre cercetări , fenomene în domeniul plasmelor, al celor militare, alte tipuri de cercetări, fenomene, ce ar conține elemente despre explozii și victime, ?

  8. Lasa teoriile conspiratiei , cauta pe youtube : ” Explozie puternica intr-un oras din vestul tarii ”- 8 ianuarie 2018 , Lupeni , jud. Hunedoara , au explodat 11 tuburi de oxigen din 20 .

  9. Ce ati vrea să stea Presedintele să monitorizeze bolnavii 24/24?si personalul medical să poată dormi în liniște și cu sporuri pentru somn!

  10. Adevarul .ro , astazi , 31 ianuarie 2021, ora 21: 05 : ” EVACUARI LA SPITALUL SFANTUL PANTELIMON DIN CAPITALA : PACIENTII SCOSI DINTR-UN SALON ATI INUNDAT DE FUM DE LA O LAMPA CU NEON DEFECTA ”. De 30 de ani , spitalele romanesti au fost lasate de izbeliste si sunt o bomba cu ceas .

  11. Scrieti vrute si nevrute.Si care este efectul cand la conducere se afla un bivol?????S-a dat vreo data un bivol la o parte ,oricat l-ai hasai ori ai da cu biciul in el????Nu!!Pentru ca din pielea de bivol se face cea mai buna talpa de papuci.Poate doar cu parul ,vorba cuiva,care canta la mandolina.

    • Avem in zoopark la Tiraspol un bizon furios in rut , se domoleste numai dupa ce ma bag sub burta lui si ii execut niste sugiukuri falcoase la talanga cu flaut zburlit , se calmeaza instant ……hihihihihihihi

  12. ADEVĂRATA NERUSINARE PE FAȚĂ! A CÂTA OARĂ ȘI…PÂNĂ CÂND??? ȘI TOLERANȚA ARE LIMITE!!!

  13. Pericol de accident iminent în stațiunea Păltiniș unde se interzice accesul celorlalți pe pârtie, dar nu numai, ci și în zonă deoarece apare săptămânal Marele Alb de la Cotroceni ca să se dea nu numai pe sky, ci și în spectacol cu o grămadă de SPP-iști după el !
    Vă dați seama cît dispreț zace în alogenul ăsta și cum își bate joc nu numai de noi românii dar și de funcția acaparată cu ajutor mafiot ?!
    Până când oameni buni ?!

  14. M-a procopsit Raionul cu inca o galeata aburita cu borhot uman , n-am avut ce face , am bagat-o la mat mintenas la ora 10:32 …..mmmmmmmm……papa-bun …….mmmmmmmm………..un deliciu …….mmmmmmmmmm………ce savoare ……..

  15. Ziare.com , ieri , 31 ianuarie 2021 , ora 22:15 , articol de Laurentiu Sirbu : ” CINE SUNT JUDECATORII SI PROCURORII PROFITORI DIN RAZBOIUL ANTI-JUSTITIE PORNIT DE PSD . LA POLUL OPUS – MAGISTRATII CARE AU SUFERIT MULT ”.

  16. AK-24 , azi , 1 ianuarie 2021 : ” FLORIN CITU , MESAJ SA INTELEAGA SI PSD-ul : ” ANUL ACESTA REPATAM CE AU DISTRUS SOCIALISTII ” . ” Am luat masurile economice cele mai bune , desi ROMANIA PORNEA CU UN HANDICAP ENORM : 8 ANI DE GUVERNARE SOCIALISTA . Anul trecut AM STABILIZAT ECONOMIA . Anul acesta REPARAM CE AU DISTRUS SOCIALISTII . Punem economia Romaniei PE O DIRECTIE DE CRESTERE ECONOMICA SUSTENABILA SI NIMENI , NICIODATA , NU VA MAI PUTEA SA SCHIMBE ACEST LUCRU ”.

  17. Un om aseara, unul dintre cei din strada spunea, „Ne-am saturat de capitalism”… Asa a inceput si in 1989, timid, unul a strigat „Jos comunismul !!”… si jos a fost. Cine are urechi sa auda altfel ma tem ca va fi cam tarziu pentru trezire…

    • Ne-am trezit , ce trebuie sa facem ? Iar sa bagam capul la fund in buda scormonind dupa ramasitele dinainte de 89 ?

  18. astia vor ajunge sa plateasca toate frustarile din ultimii zeci de ani pt ca se cred stapani peste prosti dar sa se mai uite in istorie ce i a unit pe romani !!!!!!!!!

    • Visez cu ochii deschisi , asa fac nostalgicii muribunzi , imi place sa stau la coada si sa-mi astept teleportarea spre intalnirea cu tatuka Iosif .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger