AcasăPoliticaIon Ștefan, grinda cârmuirii la dreapta

Ion Ștefan, grinda cârmuirii la dreapta

De departe este cel mai bine plasat ministru din Guvernul Orban. Nu pot să spun topurile în care Ion Ștefan figurează, căci despre el este vorba. S-ar supăra sau nu ar înțelege. Îmi este milă de el, putea să găsească alte topuri. Uite, bunăoară, Topul Grinzilor.

Grinda care i-a transformat viața și cariera a devenit subiect de poveste. Casa i-a devenit mai mare și el nu și-a dat seama. În rest, omul este în regulă. Râzi de el și fără să iei în calcul grinda.

Stinghia de partid

Pe vremea când eram în liceu, fusesem dat în urmărire generală la matematică. Eram la o clasă de uman și iubeam matematica pe cât îl iubesc acum și pe Grindă. Sau Ion Ștefan, ministrul, mereu le confund numele. Ultima oră, ultima șansă de a nu rămâne corigent. Materie știam cam cât Grindă arta managementului. Pardon, Ion Ștefan am vrut să zic. Singura soluție a fost să merg pe impresie artistică, s-o impresionez pe profă. Așa că mi-a dat bine pe față cu o cremă pe care o foloseau atleții. În câteva minute m-am înroșit serios. Chiar alarmant. M-a scos la tablă, de milă mi-a dat cea mai ușoară problemă și m-a întrebat cât îmi trebuie. Opt, i-am spus eu, răspirând precipitat. Am scăpat. Vă spun asta gândindu-mă la Grindă. Ce naiba am de îl pocesc? De ce i-o fi trebuit să meargă la moțiunea care urma să îi desființeze onoarea și inteligența având un guler cervical? L-au amânat la refec până se face bine. Cică probleme cu nu știu ce vertebre. Așa o fi, dar chestia aia cu onoarea și moțiunea rămâne. Putea să-și pună la gât grinda aia, grinda cârmuirii de dreapta. Și să explice parlamentarilor că știe să facă, să dreagă, că el e cu poporul, cu clasa muncitoare, cu țăranii și intelectualii, dar grinda îl împinge la liberali și de aia își pierde echilibrul. Păi cât a făcut el pentru oameni nu a făcut nimeni. A creat locuri de muncă. Întâi i-a dat afară pe specialiști, ca să nu mai atârne la buget. După care a adus toate rudele, sau aproape toate, pe aceleași locuri. O înțeleaptă mișcare de Grindă. Hai că sunt culmea, nene! Nu pot să mă abțin, dar schimbă-ți și mata numele. Restul e poveste de spus la gura grindei. Mă opresc, nu mai pot continua, zice omul că am ceva cu stinghia pe care și-a clădit viitorul.

author avatar
Valentin Boeru
734 afisari

3 COMENTARII

  1. si totutsi asta asa cu grinzi si gulere cervicale invarte o gramada de bani din pixul lui si dupa cate luni are de guvernare nu se vede nimic!!!!

  2. Hă, hă, hă, după un personaj care și-a pus piciorul în ghips pentru a nu da socoteală, avem și un ministru cu ghipsul la gât pentru a nu se prezenta în Parlament. Asta, prevestește ceva? Sfârșitul PNL?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger