AcasăPoliticaIon Iliescu, marele absent de la alegerile locale. Care este motivul

Ion Iliescu, marele absent de la alegerile locale. Care este motivul

Ion Iliescu n-a fost niciodata vinovat. Dar tot timpul e de vina

De o bună perioadă de timp nu se mai știe aproape nimic despre fostul președinte Ion Iliescu.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Ion Iliescu nu va fi prezent fizic la secția de votare.

Motivul este, se pare starea precară de sănătate pe care o are, dar și teama de infectare cu noul coronavirus.

Așa cum era deja tradiție, Ion Iliescu ar fi trebuit să voteze la Liceul Jean Monet din București. În această secție de votare și-a exercitat dreptul fundamental și actualul președintre în funcție, Klaus Iohannis, dar și fostul președinte al țării Traian Băsescu.

Totuși, se pare că fostul președinte a solicitat urna mobilă.

Alegerile locale din acest an sunt diferite de toate celelalte alegeri din ultimii 30 de ani, în contextul pandemiei de coronavirus.

Numărul persoanelor admise în secțiile de vot sunt limitate din cauza pandemiei de COVID-19, iar purtarea măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor este obligatorie.

Cum se solicită urna mobilă

Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale.

Cererea se depune numai la secţia de votare la care este arondat imobilul unde solicită să se deplaseze urna specială, în preziua votului – 26 septembrie, între orele 18.00 – 20.00, cu excepţia situaţiilor în care cauza de boală sau invaliditate survine ulterior,

Cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, trebuie formulată în scris, tehnoredactată sau întocmită olograf, trebuie să fie datată şi semnată de alegătorul care solicită urna specială şi va cuprinde obligatoriu: numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, seria şi numărul actului de identitate, arată BEC.

Preşedintele secţiei de votare va dispune formarea unei echipe compuse din cel puţin doi membri ai biroului electoral, care urmează ca, în ziua votului, să se deplaseze cu urna specială.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se formulează în scris şi vor fi datate şi semnate olograf; acestea se depun la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deţinere, cel mai târziu în preziua votării, la ora 12.00.

author avatar
Eli Dan Davidescu
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger