AcasăPoliticaIohannis vrea mai mulți bani pentru Armată: „Consider că se impune...”

Iohannis vrea mai mulți bani pentru Armată: „Consider că se impune…”

Iohannis vrea mai mulți bani pentru Armată

În cea de-a șasea zi a izbucnirii războiului din Ucraina, după ședinta de marți a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Klaus Iohannis a ieșit la declarații, de la Cotroceni, anunțând că „sunt necesare noi acțiuni consolidate ale României pe cel puțin două dimensiuni”. Și că sunt două obiective strategice – creșterea capacității de apărare a statului român și realizarea independenței energetice a României.

”Consider că prezenta criză arată că, din punct de vedere strategic, sunt necesare noi acțiuni consolidate ale României pe cel puțin două dimensiuni. Am definit astfel două obiective strategice. În primul rând, este nevoie de creșterea capacității de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creșterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de față, la 2,5%”, a declarat Klaus Iohannis, de la Cotroceni.

Iohannis: Vor fi necesare decizii politice

Totodată, președintele a afirmat că „în al doilea rând, se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiilor regenerabile și nucleare civile”.

Șeful statului a spus că pentru concretizarea acestor obiective e nevoie de decizii politice.

Pentru îndeplinirea acestor obiective strategice, vor fi necesare decizii politice și trebuie puse în aplicare planuri de acțiune concrete la nivelul instituțiilor competente”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, referindu-se la criza din Ucraina și la „atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran și independent ”, Iohannis a afirmat că „un lucru este însă evident: indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător – poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator. Eroismul și curajul ucrainenilor inspiră și obligă”.

author avatar
Andrei Coman
380 afisari

30 COMENTARII

  1. Ce face johanis cu guvernul tradarii nationale psd pnl este exact ce trebuie ca sa ruinezi o tara , tii elevii acasa si ii faci prosti fara scoala , ruinezi sectoare intregi ale economiei , dand pomeni fara sa lasi oamenii sa munceasca si pui pe butuci prin jafuri uriase sanatatea , plus bani aiurea pe fiare vechi in armata .

    • „”„în al doilea rând, se impune realizarea independenței energetice a Românie””
      Tine-l pe Popescu la energie ca va inchide si Hidroelectrica la cat de prost este!! Pardon: VANDUT Frantei.

  2. ”Iohannis vrea mai mulți bani pentru Armată”
    Au americanii niste F16 de 50 de ani si i le vinde lui Werner cu pret de noi!

  3. & Dacă Iohannis intenționează să cumpere felun cu pilbe pentru dotarea armatei și razgarici pentru combaterea novostnului , ?

    • ca astea asa?
      google.com/search?q=f+35+rusting&tbm=isch&ved=2ahUKEwjhsf6ewqX2AhVQYxoKHYocC84Q2-cCegQIABAA&oq=F35+rusti&gs_lcp=CgNpbWcQARgAMgYIABAKEBhQ9wdYowlg1SFoAHAAeACAAXGIAZoCkgEDMi4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=l2IeYqGKDNDGaYq5rPAM&bih=812&biw=1696&client=firefox-b-d

      thedrive.com/the-war-zone/44067/the-f-35cs-radar-absorbent-skin-is-looking-pretty-rough-after-months-at-sea

      succes! da mai bine faceti si voi ca fantoma din kiev au! pardon kyiv sa fim politically correct

  4. CONSIDERENTELE TALE CA PRESEDINTE NE-AU ADUS IN SAPA DE LEMN :ALTFEL DE POLITICA !,ROMANIA EDUCATA =ROMANIA ANALFABETA ,HALAL DASCAL AI FOST DACA IN 7 ANI N-AI MISCAT UN PAI!,ROMANIA ESUATA -FALITA !!,N-AI GUVERNAT CU OAMENII TAI CU LEPRELE TALE ?,S-A DUBLAT DATORIA TARII ,PE CE ATI ARUNCAT BANII ?,PANDEMIA SI GARGARA TI-AU PUS TICHIA DE CACAREZE PE CAP.
    POFTESTI BANI CA SA CREASCA BUGETUL MAPN ?,VREI SA-I CADORISESTI PE CEI CARE DORM IN CISME ?.

  5. Si de unde iei cei 0.5% din PIB ba mormolocule? De la sanatate, de la educatie, de la pensii? Nu ti-e rusine ba carpa globalistilor? Sluga ordinara, ai ingenunchiat tara si pe romani.

  6. Este incredibil , de noaptea mintii ce face acest presedinte ,culmea culmilor si bataie de joc de poporul roman , DUPA CE A IMPUS( ca sa fie pe placul sefilor sai externi ) ACUM DOI ANI ALOCAREA DE CATRE ROMANIA A 2% DIN PIB PENTRU INARMARE , CEL MAI MARE PROCENT DINTRE TOATE TARILE , ACUM VINE SI SPUNE CA ROMANIA TREBUIE SA CREASCA ACEST PROCENT LA 2,5 % DIN PIB , in conditiile in care ROMANIA ESTE INTR-O CRIZA ECONOMICO-FINANCIARA FOARTE GRAVA CARE ESTE SI DIN CAUZA LUI IOHANIS CARE NU A FACUT NIMIC BUN PENTRU TARA ,A INDATORAT TARA CU PESTE 60 MILIARDE DE EURO CHELTUITI PE DIVERSE PLATI EXTERNE DUBIOASE INCLUSIV PE ARMAAMENT VECHI !!!!!!

  7. & Când v-au angajat ăștia pe unde v-au angajat nu v-au zis și că nu e bine să furați, să plagiați, etc., ca să plătiți mai mult pentru apărare, ?

  8. rezervist :
    Pai eu zic sa se inceapa cu diminuarea pensiilor ” speciale ” ale militarilor .

  9. & Bă, mai ușor cu gălăgia cu războiul că începeți să deranjați și vă ia și mama dracu, ? Care dracu a furat să plătească, ?

  10. @ Ce bă, faceți gălăgie că vreți mai mult la salarii, ? Ați mărit organigrama, v-ați luat grade și salarii mai mari și vreți creșteri de bugete că nu vă mai ajung banii, ?

  11. & Bă, și vedeți dracu că tulburarea liniștii publicer e interzisă pin lege, așa că ” război tiptil” dacă vă țineți de furăciuni, ?

  12. & Ce dracu, suntem pe aici ca să vă dăm vouă bani să vă jucați de-a războiul în secolul XXI , ca să vă vedem că sunteți musculoși și puternici și viteji, etc., sau ce oți mai avea voi prin scăfârlii, ?

  13. Deci sa inteleg ca cei 1800 de „generali” nu sunt multumiti cu leafa pe care o primesc ?

  14. & Bă, dacă e lege a liniștii publice, voi de ce mai aveți legi și activități care contavin și intră în conflict cu legea liniștii publice, ?

  15. & Hau, ! Care-i treaba, ? Aveți chef de bătaie și vreți să vă dăm și bani ca să o puneți, de scandal, ? Că să încurajăm și să favorizăm încălcarea legii liniștii publice, ?

  16. & Cum dracu bă nesimțițiolor de vă permiteți să cereți bani pentru încurajarea violenței, pe care multe alte legi o interzic, ?

  17. & Dacă unii plimbă tancuri au cerut și ăștia teancuri, de bani, ? Au cerut și bitcoin , ?

  18. Klaus ai terminat banii pentru covid si acum vrei bani pentru fiare vechi ?
    Nu esti cam lacom si nesimtit?
    Cu casele dobandite din „meditatii” ce faci?
    Le dai inapoi?

  19. Mna e insuficient.
    Trebuia sa sara tot Nato la 4% plus rezerve de razboi. 1 miliard se duce doar pe munitie…

  20. Deci in 2 saptamani la Revolutie s-au tras 14000000 de cartușe doar.
    2.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger