AcasăPoliticaIohannis: „Trăim vremuri grele”/ Susținere pentru abordarea „sobră” a Guvernului Ciucă și...

Iohannis: „Trăim vremuri grele”/ Susținere pentru abordarea „sobră” a Guvernului Ciucă și săgeți către PSD – VIDEO

Iohannis: „Trăim vremuri grele”/ Susținere pentru abordarea „sobră” a Guvernului Ciucă și săgeți către PSD - VIDEO

Aflat la Madrid, pentru a participa la summitul NATO, președintele a făcut, miercuri, declarații în fața presei, în care s-a referit și la chestiuni legate de politica internă. „Trăim vremuri grele”, a declarat Iohannis, înainte de a adăuga că susține abordarea „serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget” a Guvernului în fruntea căruia se află Nicolae Ciucă.

La un moment dat, a fost întrebat despre modificarea Codului Fiscal și despre măsurile propuse de PSD în această privință.

Susținere pentru Guvern, nu și pentru „ieșiri populiste și afirmații de televizor”

Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru Guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili, când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor cum că se va face totul, pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine.

Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea Guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget, este una care va avea susținerea mea. Asta am spus-o și până acum”, a susținut Iohannis.

Klaus Iohannis: „Ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil și de bun simț”

Și nu au fost singurele mențiuni pe care le-a făcut Klaus Iohannis pe această temă. „În ce privește discuția care acuma cred că nu mai este chiar oportună despre tot felul de plafonări, taxe, impozite, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor.

În fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă și ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil și de bun simț”, a mai declarat Klaus Iohannis, de la Madrid.

Ciolacu, către colegii din Coaliție: „Să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern”

Declarațiile șefului statului vin la o zi după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu transmisese un mesaj adresat colegilor de Coaliție, așadar liberalilor și reprezentanților UDMR, înainte de o nouă ședință a alianței de guvernare.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliție, înainte de reuniunea de mâine, să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern și european.

Nu putem continua cu un sistem învechit și nedrept, care produce dezechilibre economice și inechitate socială. Este un nonsens să așteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câștigă mai mult plătește procentual mai puțin!

Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux.

Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajații aflați în zona salariului minim pe economie, cât și pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice!

Nu vrem taxe noi care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reașezare a sarcinii fiscale astfel încât toți românii care câștigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este corect. Momentan, nu avem așa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa.

Și mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliție. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranța energetică a țării în perioada următoare. Susținem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de față, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgențelor actuale”, a transmis Ciolacu, pe Facebook, în 28 iunie.

author avatar
Andrei Coman
339 afisari

13 COMENTARII

    • De SAPTE ANI ACEST TRANTOR NESUFERIT SI DOBITOC NU A FACUT NIMIC . SINGURELE LUCRURI SUNT SLOGANELE LUI DE COMUNIST BASHINOS SI LAMENTARILE PUBLICE
      Iohannis: „Trăim vremuri grele”

    • TOATE JEGURILE SI TOATA MIZERIA PADUKIOSA SI BORATA PUBLICA ARTICOLE IMUNDE SI COMENTARII GRETOASE PE SITE-UL ZIARE.COM
      NU EXISTA UN SITE DE PUPINCURISM MAI MIZERABIL SI MAI LIBIDINOS CA ZIARE.COM , JEGURI CONFIRMATE

  1. Ciolacule, hai pe el, pe prost, nu-l lăsați, peste 2 ani idiotu’ pleacă și voi tot ca prostii o să rămâneți !

  2. auzi la el, traieste vremuri grele, nu mai are zapada bolovanul sa mearga la schi, i-a secat piata la ciordit case si vandut copii. Asta are numai fraze cu vorbe grele, si le scoate din gura cu podul rulant, incet si foarte incet. E alegerea prostimii, nu putem face nimic. Pesedeaua a uitat repede batjocura facuta de asta dupa cum se vede de nu-l schimba!

  3. oare timp de 7 ani drumul bucuresti sibiu saptaminal sa vada pe ravasitoarea cit a costat ?si cit va mai costa .

  4. Cita prostime este in Romania ca sa voteze acest impostor necalificat si vinzator de tara ,un tradator care face interesele Diavolului drogat si tranvestit

  5. ALTA PERLA SCOASA DE LOCATARUL COTROCENIULUI ! „TRAIM VREMURI GRELE „,NOI ROMANII ADUSI IN SAPA DE LEMN DE VOI !,NOI TRAIM VREMURI GRELE,IAR VOI NEISPRAVITII ACESTUI NEAM ,VOI POLITICIENII SUNTETI COMPLET RUPTI DE REALITATE.
    CAT TE PRIVESTE Dle JOHANIS PE LAGA TOATE NENOROCIRILE DIN CEI 7 ANI DE CAND DORMI IN COTROCENI AI ADUS ROMANIA DE LA O TARA ESUATA LA O TARA IN FALIMENT !.
    DE 7 ANI CALCATUL IN STRACHINI SE CHIAMA ALTFEL DE POLITICA ,ANALFABETISMUL SI ABANDONUL SCOLAR ESTE ROMANIA EDCATA ,MIILE DE MORTI IN CIRCUL PANDEMIEI SI CELE 120MILIOANE DE VACCINURI SUNT REUSITA IMBOGATIRII BOGPHARMA SI SARACIRII ROMANIEI CU INCA UN MILIARD DE EURO !,CARANTINA PENTRU UNII SI SPARANGHELUL NEMTESC ESTE DOVADA CA LEGEA E PENTRU TOTI !,SPORIREA BUGETULUI DE INARMARE CU FIARE VECHI CU INCA UN MILIARD ESTE PLOCONUL PLATIT INALTEI CURTI !!.
    ESTI SAU NU PRESEDITELE ROMANILOR ?,SAU DOAR UN TRECATOR GRABIT PRIN COTROCENI !.

  6. Traim vremuri grele dragii miei calici
    Uite ,cum au ajuns strainii pe care ii ling:
    Austriecii sunt deranjati de prostii de aici
    Nu mai au ce taia ,padurile plang!

    PLang padurile dupa securea straina
    Au fost hacuite de,, preteni,”mereu
    Acest popor e o plaga haina
    Nu ma lasa sa-i distrug cum vreau eu

    Ce conteaza e doar eu si Carmen
    De ar fi sa scormonesc pe sub pamant
    Tot as ajunge la ea sa mananc
    Galusti cu prune si cartofi cu chimen

    Eu sun presedintele tarii acum
    Am facut harcea-parcea din tara
    Mai am doi ani de jale si scrum
    Apoi voi huschio indata afara

    Pa si pusi din maini va voi face
    Agoniseala e deja pusa la dos
    Ma voi distra in tihna si pace
    Iar voi veti ramane cu cutitul in os

    Zece ani de dispret si bataie de joc
    M-au revigorat si ma simt cu noroc
    Unde mai gasesti atata prostie
    Le faci rau iar ei iti dau dreptate tot tie

    Tot ce-i rau pentru mine desigur e bun
    Raul e bun ce mai vreti sa va spun
    Va voi aduce cu gatul in cenusa si zgura
    Si mereu voi fi adeptul la dubla masura

    In Belarus e miros de cicoare
    Fata de ce am bagat eu aici la racoare
    Am cumparat cu banet ziaristii si presa
    II tin struniti cu catuse si lesa

    L-am tinut pe Catzu pan’va indatorat
    Iar din tara a facut un stat esuat
    A furat miliarde in pandemie cu ura
    Nu vreau sa-l inchid ,c’asa-i dubla-masura

    Asta numesc eu democratie cu spate
    Pomenile sunt pentru cainii ajunsi
    Ce-i legal eu voi spune mereu nu se poate
    Ca sunt pomeni ,iar legile-s lungi

    Le intind mereu cum vreau ,cum socot
    Caci sunt ciocoi ,ce se poate nu pot
    Sa traiasca prostimea ca-n nouasutesapte
    Ca n-o sa-i tin cu miere si lapte

  7. ohohoooo!La tzank poetule Ai atins cam tot ce este esential N-ai sus nimic de banetul pompat de alogen in america pentru o sepcutza si pentru a umple tara cu gunoaie si fiare ruginiteN-ai spus nimic de corul masochistilor care il ling pentru privilegii Adevarat ai spus ca tot ce-i legal si drept pentru omoi este pomana

  8. Vreau sa facem un sitem fiscal
    Cum este la ,,pretenii”miei de pe luna
    Dar sistemul de pensii ,ori cel salarial
    Sa ramana la fel ,doar o gluma

    Ai miei,, coledzi” cu salarii enorme
    Nu vreau sa sufere la ei nu se pune
    Sa-i plateasca aceste fiinte diforme
    Acesti sarantoci fara vointa si nume

    Nu-i vezi cum stau ca viteii la poarta
    Nu ridica glasul se ascund, le e frica
    Simtul dreptatii e o pasare moarta
    Simtul razbunarii nu prea se ridica

  9. Ba cred ca simtul razbunarii mocneste si o data mamaliga o sa explodeze Toti ciocoii acestia nerusinati si prosti vor plati Si va mai plati cineva ,nu se spune ca nu trebue sa ajunga la presa

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger