AcasăPoliticaIohannis, ți-ai pierdut dreptul la respect!

Iohannis, ți-ai pierdut dreptul la respect!

Nici măcar Traian Băsescu nu a mers atât de departe cu mitocăniile și jignirile adresate românilor. Era vulgar, cu deprinderi de marinar beat și golan, făcea cele mai idioate glume pe seama ziaristelor, crezând că este om de spirit. Căuta spectacolul ieftin și se dezmăța cu plăcere în fața presei. Dar la nivelul lui Klaus Iohannis, cu toate porcăriile făcute, nu a ajuns.

Firesc ar fi ca Iohannis să nu mai aibă pretenția de a fi respectat. Asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că încă este convins că nu a greșit cu nimic și s-a purtat ca un tip stilat.

La nevoie, inventăm

Fără prompter, Dulapul de la Cotroceni a dovedit ce poate. De ce îți spunem Dulap? Păi asta ești, așa gândești. Unii, pe rețelele de socializare, te-au făcut în fel și chip și nu cred că erau departe de adevăr. N-o să-ți spun eu, acum, toate alintăturile și vorbele de duh pe care le-am descoperit în comentarii. Ai o armată de consilieri care pot să le identifice, cu tot cu semnatari. Și cred că niciunul dintre cei care au scris nu își va retrage apelativele și comentariile. În fond, de ce ar face-o? Tu, Iohannis, profesoraș navetist pripășit la Cotroceni  printr-un banc de joasă factură al Europei, ne-ai făcut proști. Da, da, cum se aude! Proști! Noi de ce ți-am mai purta respect? Am mai avea vreun motiv? Degeaba ai încercat să dregi lucrurile, cerându-ți repede scuze. N-ai reușit să-ți speli nici mitocănia, și nici să ne îmbunezi nu ai reușit. Cerându-ți scuze, abia ai făcut dovada că toți am auzit bine, proști, altminteri o lăsai așa cum a căzut. Suntem proști de ce, Iohannis? Pentru că nu îți împărtășim anomaliile gândirii de dictator? Pentru că avem opinii radical opuse elucubratiilor tale politice? Pentru că peste trei milioane dintre noi, românii, nu te înghițim nici pe tine și nici strânsura de diletanți ce-și spun guvern? Pentru că în timp ce tu îl ridici în slăvi pe Orban noi vedem cât este de habarnist, dar și obedient ție? Pentru ce suntem proști, Iohannis? Pentru că în timp ce tu te împăunezi cu dragostea de români, noi ți-am arătat cum ne vinzi? Pentru că ți-am demonstrat cât ești de ipocrit? Nu știu săseasco-germană ta câte vorbe de duh cuprinde, dar să te ferească Ăl de Sus să-ți arătăm cât ne e de bogat folclorul la capitolul ăsta. Și dacă nu e de ajuns, inventăm. Atunci să vezi respect.

author avatar
Valentin Boeru