AcasăPoliticaIohannis tace în direct

Iohannis tace în direct

În seara zilei de 10 august 2018, cred că era trecut de ora 22.00, Klaus Iohannis a intervenit în direct la un post de televiziune și a condamnat evenimentele din Piața Victoriei. Nu în totalitate, ci numai intervenția jandarmilor, pe care o considera peste măsură față de ce se întâmpla acolo. Gazau oameni, îi alergau, îi băteau cu bastoanele, le dădeau bocanci în cap și-n coaste, îi tăvăleau pe asfalt, pe ei, pe „românii lui” care erau pașnici și ar fi vrut să ocupe clădirea Guvernului. În fond, ce făceau rău? Dărâmau un Guvern pesedist, iar PSD, ne-a spus el, e un partid toxic ce trebuie desființat, călcat în picioare și aruncat la gunoi.

Clotilde Armand se simte Ioana dArc

În graba lui de a condamna jandarmii, Iohannis a uitat să prezinte distrugerile provocate de protestari sau, cine știe, la televizorul lui nu apăreau și imaginile astea. A cerut anchetă, pedepsirea jandarmilor și, Augustin Lazăr, procurorul-general de atunci, cea mai odioasă slugă a două regimuri, s-a pus pe treabă.

Când USR dă în clocot

Acum, ca și atunci, țara este la un pas de a se aprinde. De data aceasta în urma alegerilor locale, asupra cărora planează bănuiala unei fraude de proporții. Nu sunt semne, bunăoară, că scandalul de la Primăria Sectorului 1 se va încheia prea repede. Curg acuzațiile dintr-o parte în alta. Primarul Tudorache a deschis cutia Pandorei, descoperind că ar avea puțin peste 200 de voturi înaintea contracandidatei Clotilde Armand. A fost de ajuns ca mult prea excitata de politică să facă explozie.

Dan Tudorache e pe cale de a pierde Așa s a stabilit

Nu ea, nu USR, ci Tudorache e ăla care a furat. Scandal cu lume în stradă, să vină procurorii și să-l lege pe primar, țipă distinsa disperată. Degeaba explică Tudorache că cele 200 de voturi în plus de partea lui au fost descoperite la numărătoarea paralelă, Armand o ține pe a ei că pesedistul a furat-o. Primarul a cerut renumărarea voturilor, dar franțuzoaica nici nu vrea să audă, deși e cea mai simplă cale de lămurire și rezolvare. Văzând cum au decurs lucrurile și având și ea bănuieli, Firea a cerut și ea renumărarea voturilor din partida ei de la Capitală. Suficient ca USR să dea în clocot și să ațâțe spiritele prin intervenții pe cât de gălăgioase, pe atât de ridicole.

Fără renumărare, fără vot reluat

A urmat, apoi, ce toată țara a văzut. Televiziunile au prezentat imagini surprinse pe camerele de supraveghere la Biroul Electoral Sector 1. Cinci indivizi intră noaptea în camera unde sunt depozitate voturile. Scotocesc prin saci și pleacă, în cele din urmă, cu unul dintre ei, după care revin și aduc un altul.

Noi nu furăm Poate doar cu sacul

Sunt recunoscuți ca făcând parte din USR. Justificările Clotildei Armand și ale lui Dan Barna sunt de un penibil debordant, începând cu nu sunt oamenii lor și terminând cu au fost invitați de președintele Biroului Electoral să facă pe dracul ghem. Este limpede că după ce s-a răscolit prin saci renumărarea este inutilă. Tudorache și Firea au cerut reluarea votului, dar asta nu se va întâmpla niciodată. Și nici renumărarea, așa viciată cum este.

Sunați la Bruxelles

Întrebat ce opinie are despre cele întâmplate, Ludovic Orban emite cea mai ridicolă gâlgâială intelectuală. Nu se poate pronunța pentru că nu știe despre ce este vorba! Câteva milioane de telespectatori au văzut imaginile, le-au trimis în toate părțile pe rețelele de socializare, dar pe el nu l-a sunat niciun sfetnic să-i spună ce se întâmplă și cum înjură românii? Și nici Iohannis nu a mai intervenit, revoltat de ce vede la televizor, ca pe 10 august. Nici pe el nu l-a sunat nimeni? Este copia identică a „Operațiunii Sparanghelul”. Se desfășura sub ochii tuturor, cu aprobarea tuturor, dar nimeni nu știa de ea.

N a văzut n a auzit nu știe Ce să i ceri

Când vrea să ne vorbească despre spălatul pe mâini și despre purtatul măștii, pentru că alte subiecte nu poate dezvolta, Iohannis face conferință de presă pe care a anunță de la primul cântat al cocoșilor și televiziunile reiau știrea din oră în oră. Acum, când toată România a văzut cum se fură la vot, cum se măscăresc și se deturnează alegerile, Iohannis tace. Cu o zi înainte tocmai felicita și USR, și PNL, pentru succesul enorm obținut la alegeri. Numai că țara a văzut cum se câștigă, a văzut cine este USR și cum organizează PNL alegerile. Cu furăciune, cu cât mai multă hoție, pentru că altfel nu au sorți de izbândă. Nu știu dacă tăcerea lui Iohannis este neapărat de sfidare, o fi și asta. Cred, însă, că este clasica tragere de timp în vederea așternerii batistei pe țambal. Nu se vor relua alegerile, asta e sigur. Ar echivala cu o înfrângere a Sistemului, or asta nu se poate. De ce trebuie să rămână primari Nicușor Dan și Clotilde Armand? Sunați la Strasbourg, la Bruxelles sau la curtea Coanei Merkel, dacă vreți explicații. Nu-l mai întrebați pe Iohannis, el tace și în direct.

author avatar
Valentin Boeru
3.382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger